Palovčanki zbog lažne dojave prijeti zatvor i plaćanje troškova?

Unatrag mjesec dana Policijska uprava međimurska zabilježila je dva slučaja lažnog prijavljivanja razbojništva radi čega žele upozoriti građane na posljedice takvog neozbiljnog i opasnog ponašanja.

Naime, lažno prijavljivanje kaznenog djela, a osobito teškog kaznenog djela kao što je razbojništvo, iziskuje brzi i značajni angažman materijalnih i kadrovskih resursa policije, uz značajne troškove, i oduzima vrijeme koje se moglo posvetiti rješavanju stvarnih kaznenih djela ili drugih građanima važnih događaja.

Uz to učestala pojava nasilnih kaznenih djela kao što je razbojništvo kod građana izaziva značajno uznemirenje i osjećaj nesigurnosti. Podsjetimo, aktulani slučaj lažnog prijavljivanja bio je kada je 40-godišnjakinja iz Palovca prijavila da su u petak 11. travnja oko 12,30 sati na poljskom putu između Belice i Palovca tri nepoznate muške osobe nad njom počinile kazneno djelo razbojništva i ukrale joj nekoliko tisuća kuna. Policija je utvrdila je da je lažno prijavila izvršenje kaznenog djela iz straha od osude obitelji jer je nenamjenski potrošila novac.

Iz policije kažu da počinitelji koji lažno prijave kazneno djelo izlažu se kaznenom progonu i kazni zatvora u trajanju do 3 godine, a mogli bi se suočiti i sa nadoknadom svih troškova koji su proizašli iz postupanja policije povodom lažne prijave kaznenog djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije