Mogu li konačno građani M. Središća mirno spavati? Policija uhitila lopove!

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 28, 22 i 20-godišnjakom iz Murskog Središća i maloljetnikom s područja Međimurske županije za koje je utvrđeno da su u razdoblju od 18. listopada do 7. prosinca ove godine počinili ukupno 28 kaznenih djela “teške krađe” i “krađe”, od čega  dvanaest u Murskom Središću, četiri u Selnici, četiri u Hlapičini, dvije u Vratišincu, te po jednu u Zebanec Selu, Gornjem Zebancu, Donjem Zebancu, Merhatovcu, Peklenici i Frkanovcu.

>>> EKSKLUZIVNO: Policija uhitila grupu provalnika koji su krali u Murskom Središću!

>>> Lopovi zovu mještane M. Središća: “Vi ste na redu, opljačkat ćemo vam kuću!

>>> Ponovno noćni pokušaj provale u Murskom Središću

>>> Građani organiziraju straže od provalnika u gornjem Međimurju

>>> Mještani Selnice i Svetog Martina u strahu: Pljačkaju nas dok spavamo!

Kaznena djela vršili su na način da su tijekom noći provaljivali u obiteljske kuće u kojima su ukućani spavali, te pretraživali prostorije i pritom krali nakit, novac, mobitele i druge vrijedne stvari.  U 12 slučajeva kazneno djelo su pokušali, ali ga nisu dovršili, dok su 16 kaznenih djela dovršili i pritom vlasnicima pričinili materijalnu štetu od oko 57.000,00 kuna.

Protiv svih počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, a 28-godišnjak je uhićen i 10. prosinca predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, te će tijekom današnjeg dana biti doveden Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, radi ispitivanja i određivanja istražnog zatvora.

U kriminalističko istraživanje bile su uključene sve policijske postaje Policijske uprave međimurske. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije