Lopovi zovu mještane M. Središća: “Vi ste na redu, opljačkat ćemo vam kuću!

Nedavno smo javili o provalama koje su se dogodile u ulicima Ruđera Boškovića i Nikole Tesle u Murskom Središću nakon čega su građani organizirali straže, danas je Muralist došao do jednog zanimljivog detalja o kojem do sada nije bilo riječi. Nepoznati pljačkaši se u Ulici Ruđera Boškovića nisu usrećili jer su ih građani primijetili pa su otišli u ulicu Nikole Tesle gdje su također pokušali provaliti u nekoliko kuća. Uspješno su ušli samo u onu Ruže Horvat gdje su ukrali 30 kuna.

O pozadini ove pljačke ima stoji zastrašujuća priča koju im je ispričao stanovnik te ulice Marijan Kontrec. – Gospođa Ruža Horvat dobila je prije toga telefonski poziv s nepoznatog broja u kojem joj je muški glas doslovno rekao: “Vi ste na redu, opljačkati ćemo vam kuću!” i poklopio slušalicu. Naravno da je gospođa Horvat o tome obavijestila policiju koja ju je savjetovala da zatraži službeni ispis brojeva od svog telefonskog operatera i tako možda sama dozna odakle je poziv upućen i eventualno tko ga je uputio – rekao je Kontrec.

U ovom slučaju ne može se reći da se radi o šali jer je ona nakon toga stvarno bila opljačkana, a i ova koincidencija svakako nije slučajna. O svim tim silnim provalama i pljačkama koje se u Murskom Središću događaju posljednjih mjeseci progovorio je na sjednici Gradskog vijeća Ivan Goričanec:

– U gradu je opljačkano desetine obitelji, a iznos je veći od 100 tisuća kuna. To je isto kao da je silovano 10 žena. Ja sam također jedan od pokradenih građana. Bande caruju sa smiješkom, drsko i sa prijezirom. Mi se ovdje ponašamo kao da se ništa ne događa, dok se lopovi osjećaju mirno. Grad se pretvorio u njihovu samoposlugu, a oni harače kako hoće i gdje god stignu.

Ovdje je netko rekao da bi trebali pozvati “Kobre” iz Zagreba. Ne vjerujem da bi one pomogle jer su uspješne samo u čuvanju krumpira u Belici. Moramo se sami organizirati i čuvati pa ako treba osnovati i službene gradske straže, a ne da to građani rade samoincijativno. Ako ništa ne učinimo uvjeren sam da će padati glave. Pitamo se za ljudska prava, a gdje su naša prava?” – poručio je Goričanec.

Predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak tom mu je prilikom odgovorio: – Na ovu temu već smo imali jedan sastanak s policijom gdje smo otvoreno razgovarali o svemu. Naravno da neke informacije koje smo dobili ne smijemo iznositi u javnost. Policija je dobro organizirana i radi najbolje što može. Rezultati za sada nisu vidljivi i ako se ovo nastavi zatražit ćemo još jedan sastanak uz prisustvo načelnika PU međimurske. Dotle se moramo sami zaštititi – poručio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije