GORNJI HRAŠĆAN

TEŠKO OZLIJEĐEN RADNIK Laž o padu s masline?!

Nenad Miletić teško je ozlijeđen, a Senčar iz Slakovca očajan...

U nesreći na radu kod Rovinja početkom svibnja teško je ozlijeđen Nenad Miletić iz Gornjeg Hrašćana, radnik Senčar-metala iz Slakovca. U svom domu, nakon povratka iz Zagreba, s operacije kojom mu je spašeno oko, ispričao nam je što se zbilo.

– Krenuli smo rano ujutro postaviti željeznu ogradu na balkon. Htjeli smo se vratiti istoga dana. Ograda je bila u pet elemenata. Trojica radnika su bila gore, a dvojica dolje. Bilo je jako teško, a kada smo ju podigli, podijelili smo se. Kolega i ja ostali smo finiširati ogradu, pokitati i pofarbati. Radio sam oko sat vremena i tad se dogodilo: ljestve su se okliznule na kamenu i pale, a ja za njima. Zdrobljena mi je jagodična kost kod oka, stradali su sinusi i brada, slomljena je lijeva podlaktica i zdrobljen zglob, te iščašena noga i desna podlaktica – ispričao nam je nesretni Nenad Miletić. No, pogodilo ga je i ono što je slijedilo. 

– Dvadeset godina radim za Josipa Senčara i poslovođu koji će naslijediti firmu Darka Topolnjaka. No, pitam se za koga sam radio? Jesu li se dobro ponijeli nakon svega, kome sam vjerovao? – kazao nam je te su mu krenule suze. Tješila ga je majka Dragica Selimović koja je i nazvala List Međimurje. 

BEZ SKELE

– Prva razina balkona bila je na visini od oko 2,5 metara. Da smo imali skelu bilo bi sigurnije. Koristili smo ju tisuću puta, ali sad nije bila u vozilu. A opet, za jednostavnije zahvate često ju i nismo postavljali… Bio sam pri svijesti, dečki su me podigli da me odvedu do kombija i na hitnu. No, poslovođa je rekao neka pričekaju sat-dva da dovrše posao, da će me on odvesti na hitnu u Čakovcu (?!). No, dečki su bili zgroženi tom idejom te su napravili pritisak na njega pa me odvezao na hitnu u Rovinj.

Tamo je rekao da sam pao s masline kod prijatelja! Tu je sve krenulo naopako, kakva maslina?! Niti se sad što radi na maslinama niti tamo imam prijatelja. Ne znam što misliti, želim vjerovati da se izgubio u toj situaciji, krivo procijenio i krivo odlučio kako se ponijeti. No, tako je ispalo. Pogodilo me to kao čovjeka. Pogodilo me što on ili gazda nisu nazvali suprugu, već je to učinio jedan kolega. Nisu me posjetili nijednom u bolnici, niti su moju suprugu pitali mogu li kako pomoći – priča nam Nenad Miletić. 

No, pobija da bi na njega bili vršeni kakvi pritisci u vezi iskaza policiji i inspektorima. 

Nakon pada, iz Rovinja je prevezen u bolnicu u Pulu, potom u Čakovec gdje mu je operirana ruka. Potom mu je jagodična kost operirana u KB-u Dubrava u Zagrebu jer je prijetila opasnost da ostane bez vida na lijevo oko! U Čakovcu je dao iskaz policiji i državnom inspektoratu.

LAGALI SU I MENI…

Pokazao nam je i prepisku koju je SMS porukama tih dana vodio s gazdom Josipom Senčarom. Vidi se da je gazda bio zabrinut te zainteresiran za tijek liječenja. Potvrdio je Miletiću i da će mu nadoknađivati 30 posto razlike od naknade tijekom bolovanja do pune plaće. 

– Rekao mi je i da je bio krivo obaviješten te neko vrijeme nije znao kakve sam ozljede pretrpio niti je znao za tu laž o padu s masline koja je valjda nastala u strahu od kazne tvrtki. Inače, Senčar me nikad nije zakinuo – kaže Miletić.

Nazvali smo poduzetnika i zaslužnog vatrogasca Josipa Senčara; bio je doslovno u suzama.

– Stvarno nisam dobro, teško mi je uopće komunicirati nakon glasa koji se pronio da ja prijetim svome radniku. Ne mogu doći k sebi, bojim se bilo što reći ili otići tamo. Ja nisam bio na terenu i nakon nesreće su mi lagali, a sad se sve lomi na meni. Inspekciji sam rekao sve što sam saznao i pružit ću obitelji svaku pomoć. Tko god je kod mene imao makar gripu uvijek je dobio razliku do pune plaće. Pravu istinu o načinu na koji se moj radnik ozlijedio, saznao sam tek drugi ili treći dan. Šokirao sam se kad sam vidio Nenadove fotografije… kad sam vidio kako izgleda nakon pada – kazao nam je Josip Senčar. 

Detalje o skelama i kacigama, čega je bilo, a čega nije, a možda je trebalo, ostavljamo inspekciji zaštite na radu. 

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.500

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije