Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Policija potvrdila da ih je ispred Kulturane dočekao Nino Čengić, prijavio je kršenje epidemioloških mjera
Miroslava Novak; Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

detalji postupanja

Policija potvrdila da ih je ispred Kulturane dočekao Nino Čengić, prijavio je kršenje epidemioloških mjera

Dva sata kasnije, Nino Čengić pronađen je teško ozlijeđen ispred objekta...

Varaždinska policija objavila je detalje postupanja njihovih djelatnika tijekom noći 29. svibnja, kada je u Varaždinu, ispred udruge Kulturana, ubijen profesor Nino Čengić. To je ubojstvo šokiralo Hrvatsku, ali i postavilo mnoga pitanja, s obzirom na to da nitko nije pokušao zaustaviti divljačko premlaćivanje. Za ubojstvo su, podsjetimo, osumnjičene četiri osobe, 24-godišnjakinja i tri muške osobe od 20, 25 i 29 godina.

Policija je potvrdila da je te noći oko 4 ujutro zaprimila dvije anonimne dojave građana da se u prostoru udruge u Varaždinu, Graberje, krše epidemiološke mjere koje su na snazi.

- Odmah po prvoj dojavi, na mjesto događaja upućena je ophodnja temeljne policije Policijske postaje Varaždin. Dolaskom na mjesto događaja, policijski su službenici došli do ulaznih vrata spomenute udruge koja su bila zaključana, a u unutrašnjosti se čula prigušena glazba. Policijski službenici su se na adresi zadržali 30-ak minuta, a cijelo to vrijeme su pokušavali dozvati osobe iz unutrašnjosti, no nitko nije otvarao vrata niti u tom vremenu nitko nije izašao iz objekta dok policijski službenici prema zakonskim odredbama, s obzirom na utvrđene okolnosti nisu imali ovlasti za nasilno ulaženje u objekt - navodi policija.

Policija dalje navodi da se na prostoru ispred udruge nalazio i muškarac, kojem su provjerili identitet i utvrdili da se radi o kasnije ubijenom profesoru, a koji je policajcima dao informacije da se u unutrašnjosti objekta krše epidemiološke mjere. Tom prilikom, tvrdi dalje policija, Čengić nije izjavio da se prethodno nalazio u objektu, niti da se sukobio sa nekim, dok vidljivih ozljeda nije imao.

- Policijski su službenici napustili adresu postupanja zbog drugih zadaća, no o utvrđenom su izrađena pismena temeljem kojih su se trebale prikupiti dodatne informacije i činjenice o okolnostima dojave o kršenju epidemioloških mjera, a temeljem čega bi se o ishodu utvrđenog poduzele odgovarajuće mjere i radnje i obavijestila druga nadležna tijela, dok je 35-godišnjak ostao na istoj adresi. Istog dana oko 6 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu građanina da u Varaždinu, ulica Graberje, leži ozlijeđena muška osoba bez svijesti. Dolaskom  policijskih službenika na mjesto događaja, utvrđeno je da se radi o spomenutom 35-godišnjaku s vidljivim tjelesnim ozljedama. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji su mu pružili hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je  zbog teških ozljeda zadržan na daljnjem liječenju. Nažalost, u nedjelju, 30. svibnja, uslijed zadobivenih teških ozljeda, 35-godišnjak je preminuo u bolnici - piše u priopćenju policije.

Inače, policija je objavila i da je od veljače 2020. godine do 29. svibnja 2021. godine, zaprimila pet dojava o kršenju epidemioloških mjera u objektu spomenute udruge te su postupanjem policijskih službenika, u  dva slučaja utvrđene povrede Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u svezi čega je odgovornoj osobi izdan prekršajni nalog. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!