MEĐIMURJE ZAVIJENO U CRNO

FOTOGRAFIJE S TERENA Ovo je motorni zmaj koji se srušio u HE Čakovec

Ronioci JVP-a izvukli su dva mrtva tijela iz vode i letjelicu

U jezero HE Čakovec srušio se motorni zmaj, a prema neslužbenim informacijama, utopila su se dvojica muškaraca. Ronioci JVP-a izvukli su dva mrtva tijela iz vode i letjelicu.  Nesreća se dogodila u visini Novog Sela na Dravi.

Policijska uprava međimurska je u 15.23 zaprimila dojavu da je u jezero HE Čakovec u pao motorni zmaj, nakon čega su na mjesto nesreće poslane spasilačke ekipe.

Dvojica muškaraca, pilot i kopilot, poletjeli su s letjelišta Zmajarskog kluba Rode u Prelogu. Kako je i zašto došlo do nesreće, tek treba utvrditi. Članovi Zmajarskog kluba postavili su crnu zastavu na hangaru s motornim zmajevima.

Poginuli muškarci imali su položene ispite za upravljanje tim letjelicama.

– Let zmajem nije bezazlen. Treba biti dobro uvježban. Ako samo malo dotakneš površinu vode, može doći do pada – kaže jedan od bivših zmajara.

Zmajevi spadaju u ultralake letjelice, imaju motor, a mogu postići brzinu leta od 70 do 140 kilometara na sat. Smatraju se jednim od najsigurnijih letjelica, no ljudski faktor može dovesti do nesreće. U Prelogu je već godinama uređeno travnato letjelište.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije