Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
SMRT U ŠTEFANCU Optužnica za pijanog vozača (29), mladić (24) ispao iz vozila i poginuo
PU međimurska

vozio s 1,6 promila

SMRT U ŠTEFANCU Optužnica za pijanog vozača (29), mladić (24) ispao iz vozila i poginuo

Suputnik je ispao iz vozila i zadobio prijelome prsnih kralježaka s razdorom prsne aorte, ozljede od kojih je odmah preminuo

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. lipnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, navode iz DORH-a.

Vezana vijest

Nesreća Štefanec - Čakovec PROVEDENA I OBDUKCIJA DETALJI NESREĆE KOD ČAKOVCA Utvrđen uzrok smrti 24-godišnjaka, policija nastavlja kriminalistička istraživanja

Okrivljenog 29-godišnjaka tereti se da je 14. srpnja 2019. oko 00,25 sati u Štefancu upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola (1,6 promila alkohola u organizmu) uslijed čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene i nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, pa je tijekom pretjecanja drugog teretnog vozila, nalazeći se na lijevoj prometnoj traci, lijevim kotačima vozila zahvatio bankinu, izvještavaju iz DORH-a.

DORH ga tereti da je potom, u cilju da vrati vozilo na kolnik, naglo skrenuo u desno zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom koje je sišlo s ceste i udarilo u drvo, a potom se prevrnulo i zaustavilo na dnu kanala kraj ceste, pri čemu je suputnik (24) ispao iz vozila i zadobio prijelome prsnih kralježaka s razdorom prsne aorte, ozljede od kojih je odmah preminuo.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!