VATROGASCI UGASILI POŽAR

POŽAR NA ODLAGALIŠTU OTPADA U Totovcu gorio miješani komunalni otpad

Požar je zahvatio otpad na površini 30x30 metara, kažu iz policije

Pisali smo o požaru na deponiju otpada u Totovcu koji se dogodio danas u ranim popodnevnim satima. Čitatelji su nam javili da se nadvio crni dim iznad odlagališta, a informaciju o požaru potvrdili su nam i iz JVP Čakovec.

>>> VIDEO I FOTO Opet gori u Totovcu! Požar na odlagalištu otpada, vatrogasci na terenu

Kako doznajemo iz međimurske policije, dojava o požaru zabilježena je u 13:14 sati, a uočio ga je dežurni vatrogasac koji je dojavio da je došlo do požara smeća. Iz policije kažu da je gorio miješani komunalni otpad na površini 30×30 metara te da nema velike štete, a požar je u međuvremenu ugašen. Uzrok će se utvrditi očevidom.

Oko svega smo kontaktirali i Ivicu Perhoča iz Čakoma koji nam je rekao da su u gašenju požara na jednom otvorenom dijelu odlagališta sudjelovali vatrogasci DVD-a Totovec i JVP Čakovec.

– Poučeni iskustvom od prošle godine, odlagalište je potpuno pokriveno kamerama tako da zaštitar u svakom trenutku može vidjeti što se događa. Reagirao je na vrijeme, a do požara je došlo na plohi koja se trenutno ne koristi za odlaganje – rekao je Perhoč.

Dodao je da tamo ima dosta stakla te želi skrenuti pažnju korisnicima da u miješani komunalni otpad ne stavljaju staklo jer se ono posebno zbrinjava, a uslijed povišenih temperatura na otvorenim površinama moguća su samozapaljenja.

– Sve je pod kontrolom, pojačat ćemo nadzor, situacija će se pratiti i u ophodnji i preko kamera. Uložili smo u video nadzor nakon prošlogodišnjeg požara i to je u ovoj situaciji doprinijelo da informacija o požaru bude pravovremena – rekao je Ivica Perhoč i još jednom zamolio da korisnici poštuju uvjete oko zbrinjavanja otpada.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije