Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
NAPAD ŠIPKOM Maloljetnik i dvoje mladih na sudu zbog pokušaja ubojstva
Ilustracija/Miroslava Novak Hranjec

teško premlaćivanje

NAPAD ŠIPKOM Maloljetnik i dvoje mladih na sudu zbog pokušaja ubojstva

Žrtvu su u kući u Hrastovljanu htjeli usmrtiti kako bi se domogli novca. Maloljetnik je, prema tome, sudjelovao u pokušaju teškog ubojstva.

DORH je na svojim stranicama obavijestio o tome da je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 23-godišnjaka i 27-godišnjakinje i rješenje o provođenju pripremnog postupka protiv maloljetnika (2004. godište) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva.

Iz DORH-a sumnjaju da su dvije odrasle osobe i maloljetnik 21. svibnja 2020. godine u obiteljskoj kući u Hrastovljanu, u cilju da se usmrćivanjem oštećenika domognu njegovog novca kojeg je imao sa sobom, nanijeli teške ozljede.

Maloljetnik i 23-godišnjak su metalnom šipkom udarili žrtvu nekoliko puta po glavi i tijelu te mu nanijeli višestruki prijelom lubanje.

Za to vrijeme mu je 27-godišnjakinja uzela novčanik s neutvrđenim iznosom novca. Novac su uzeli i zadržali za sebe, a oštećenik je uspio pobjeći.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 23-godišnjaku i maloljetniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, navode iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske. 
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!