Policija otkrila kradljivce vatrogasnog vozila

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Policijska uprava međimurska utvrdila je da su dijete i 19-godišnjak iz Piškorovca tijekom noći s 2. na 3. siječnja u Držimurcu provalili u Vatrogasni dom te počinili kaznena djela “neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari” i “tešku krađu”.

Podsjetimo, nesavjesni mladi Romi provalili su u vatrogasno spremište i ukrali IVECO navalno vatrogasno vozilo opremljeno sa 600 litara vode, visokotlačnim sklopom, agregatom za struju, cijevima i drugom opremom potrebnom za vatrogasnu intervenciju. Nedavno tek nabavljeno vozilo koje vatrogascima služi isključivo za intervencije je ovog puta oštećeno i gruba procjena štete iznosi preko 20 tisuća kuna.

Prije krađe u vatrogasnom spremištu su popili nekoliko litara vina. Odvezli su se u obližnju šumu i tamo demolirali vozilo. Uzeli su opremu, “željezo” za prodaju. Na svu sreću vidio ih je domaći šumar koji je odmah obavijestio policiju. Prema počiniteljima podnijet će se kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije