Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
PONOĆNA POTJERA U ČAKOVCU Pijan, bez vozačke i s punim autom pića i slatkiša bježao policiji
Ilustracija/Miranda Čikotić/PIXSELL

VOZAČ JE NA KRAJU UHIĆEN

PONOĆNA POTJERA U ČAKOVCU Pijan, bez vozačke i s punim autom pića i slatkiša bježao policiji

Pregledom automobila pronađena su razna alkoholna pića i slatkiši, koji su zbog sumnje da su pribavljeni počinjenjem kaznenog djela, privremeno oduzeti. Prijeti mu i do 30 tisuća kuna kazne

Jučer, 10. rujna 2019. godine, 45 minuta nakon ponoći u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, policijski službenici Interventne jedinice policije, prilikom nadzora cestovnog prometa pokušali su zaustaviti osobni automobil VW Golf, varaždinskih registarskih oznaka.

- Vozač automobila nije postupio prema upućenim zahtjevima policijskih službenika da se zaustavi, već je nastavio sa vožnjom. Nakon što je ipak vozilo zaustavio, 30-godišnji vozač pokušao je nastaviti vožnju, ali je uz primjenu sredstava prisile u tome spriječen te je potom temeljem odredbi Prekršajnog zakona, uhićen. 

Ujedno, utvrđeno je da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,14 promila te bez položenog vozačkog ispita za tu kategoriju motornih vozila.Pregledom automobila pronađena su razna alkoholna pića i slatkiši, koji su zbog sumnje da su pribavljeni počinjenjem kaznenog djela, privremeno oduzeti te se kriminalistička istraživanja nastavljaju.

Protiv 30-godišnjeg vozača s područja grada Đurđevca (Koprivničko-križevačka županija) podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Za prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1 do 1,5 promila, Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna, za prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita) predviđena je novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te za prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna.

Ujedno, u konkretnom slučaju za 30-godišnjeg vozača (povratnik u počinjenju spomenutih prekršaja) u optužnom prijedlogu predloženo je da mu nadležni sud izrekne zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Zaštitna mjera primijenit će se kada vozač stekne pravo na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije (položi vozački ispit) - javlja međimruska policija.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!