Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
VIDEO Prilikom posjeta Kajtazija i Pupovca, sukobili se Željko Balog i Matjaš Oršuš! Obojica su uhićeni
Facebook

SUKOB U PRIBISLAVCU

VIDEO Prilikom posjeta Kajtazija i Pupovca, sukobili se Željko Balog i Matjaš Oršuš! Obojica su uhićeni

Do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između Baloga i Oršuša je došlo prilikom posjete posebne radne skupine koja se bavi romskom problematikom. Kako doznajemo, obojica su privedeni na istraživanje

Do nas je došla informacija o sukobu koji je izbio u podnevnim satima u Pribislavcu. U PU međimurskoj smo provjerili o čemu se radi, a potvrdili su nam da su nešto poslije 12:30 sati zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Pribislavcu. Izašli su na teren, a kriminalistička istraživanja su u tijeku.

Kako neslužbeno doznajemo, do verbalnog sukoba između nekoliko osoba je došlo prilikom posjete posebne radne skupine koju je formirao Saborski Odbor za ljudska prva i prava nacionalnih manjina. Tu su bili Veljko Kajtazizastupnik romske nacionalne manjine, Milorad Pupovac (SDSS), Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj 'Kali Sara' i drugi.

Vezana vijest

Romim SABORSKI ODBOR FORMIRAO RADNU SKUPINU OBIĆI ĆE MEĐIMURJE Posebna radna skupina obići će mjesta gdje dolazi do tenzija između Roma i većinskog stanovništva

Prema našim informacijama, sukobili su se Željko Balog, zamjenik načelnice Općine Pribislavec, i Matjaš Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju, najprije verbalno, a sudeći po informaciji da je navodno jedna osoba ozlijeđena, očito je došlo i do fizičkog sukoba.

Kako saznajemo, dvije osobe su uhićene i trenutno se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, a policija dodatno istražuje eventualnu odgovornost i drugih sudionika ovog događaja. Detalji će biti poznati nakon što policija utvrdi sve okolnosti.

Prema našim informacijama, uhićeni su Željko Balog i Matjaš Oršuš, a Oršuš je naknadno pušten. Na Facebooku se pojavila i snimka cijelog događaja koju je objavio Željko Balog, pogledajte je u nastavku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video