Priopćenje vezano uz članak “Kada nije tukao otete djevojke, dilao aute po HR”

Darko Šket iz Orehovice, Nikole Tesle 2, a koji se prepoznao u članku objavljenom na portalu eMedjimurje.hr od 18. ožujka 2012. godine pod nazivom “Kada nije tukao otete djevojke, dilao automobile po Hrvatskoj”, imao je potrebu putem odvjetnika obratiti se priopćenjem vezanim uz taj slučaj i članak objavljenim na portalu, a koje prenosimo u potpunosti u nastavku.

U tekstu pod naslovom “Kada nije tukao otete, dilao automobile po Hrvatskoj” , objavljenom na Vašoj elektroničkoj publikaciji dana 18.03.2012. godine u 23:19 sati, iznesen je niz neistina te uvredljivih i klevetničkih tvrdnji vezanih uz našu stranku, a čime mu je teško narušen ugled i nanesena nenadoknadiva šteta.


Iako naša stranka ni na jednom mjestu u citiranom tekstu nije spomenut punim imenom i prezimenom, isti je označen kao “bivši policajac, koji se bavio preprodajom automobila”, a što je bilo dovoljno da bude prepoznat u svojoj okolini.


U citiranom tekstu, između ostalog, navodi se: “Kad nije vrbovao djevojke za rad u Lloret de Maru, gdje su prisiljavane na prostituciju, muškarac, inače bivši policajac, bavio se preprodajom automobila”.


Naša stranka ovim putem ističe da je točno da je u vrijeme objave spornog teksta bio u istražnom zatvoru , te je kasnije, temeljem sporazuma s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu, uvjetno osuđen zbog kaznenog djela iz čl. 178.st.1 Kaznenog zakona.


Međutim, sam činjenični opis djela za koje je pravomoćno, uvjetno osuđen, se niti u jednom dijelu ne podudara s navodima iznesenim u članku objavljenom na Vašem portalu.Stoga je naša stranka, prisiljen na ovaj način istaknuti da nikada nikoga nije tukao, oteo ili prisiljavao na prostituciju, te mu to nikada nije ni stavljeno na teret, a kako se to pogrešno sugerira Vašim tekstom.


Citirani članak te sam njegov naslov napisani su senzacionalistički, protivno svim pravilima novinarske struke te sadrže klevetničke i omalovažavajuće navode, utemeljene na očito neprovjerenim i neistinitim informacijama i špekulacijama.


Također treba istaknuti da je citirani tekst pisan i objavljen u vrijeme trajanja istrage , koja je u smislu odredaba Zakona o kaznenom postupku tajna te bilo kakvo iznošenje informacija u toj fazi postupka predstavlja kršenje pozitivnih propisa Republike Hrvatske i kršenje prava stranke u postupku.


Zbog iznesenih neistina, našoj je stranci, a i članovima njegove obitelji znatno narušen ugled, a zbog čega navedeni trpe teške posljedice u svim aspektima života (poslu, komunikaciji s okolinom, u školi, i slično).


Iz navedenih razloga Vas molimo da u smislu naprijed navedenih odredaba zakona objavite ovaj odgovor na jednako vrijednom medijskom prostoru.

Vugrin Petra , odvjetnica, po punomoći Šket Darka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije