Lopovi za vikend krali novčanike, novac, alat i janjce

Policijska uprava međimurska i proteklog je vikenda evidentirala veliki broj krađa. U razdoblju od 1. do 31. kolovoza, u poljskom predjelu zvanom “Sratka” nedaleko mjesta Strahoninec, nepoznati počinitelj provalio je u skladište koje je vlasništvo muškarca iz Nedelišća odakle je otuđio dvije motorne kosilice, ručnu pumpu za vodi i tanjur za kotlovinu. 

S 31. kolovoza na 1.rujna od 14 do 7 sati, u Čakovcu u Športskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u kancelariju u učeničkom domu iz koje je ukrao novac i razne grickalice. U petak, 31. kolovoza od 22.30 do 23.50 sati, u Čakovcu u Ulici Matice Hrvatske, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil vlasništvo muškarca iz Belice ukravši novac i pepeljaru.

U vremenu od 15. svibnja do 1. rujna, u Jurovčaku, nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću iz koje je odnio razni električni alat (električnu polirku, ubodnu pilu i bušilicu, kutnu brusilicu) i digitalni reciver.

Tijekom noći s 30. na 31. kolovoza, u Palovcu u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je ograđenog prostora ukrao dva janjca, vlasništvo muškarca iz Palovca. U subotu, 1. rujna od 10.30 do 11 sati, u Čakovcu u Športskoj ulici, nepoznati počinitelj je na parkiralištu trgovačkog centra iz osobnog automobila vlasništvo ženske osobe iz Vučetinca ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankomat kartice.

Istog dana oko 16.30 sati, u Savskoj Vesi u Ulici Josipa Bajkovca, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju i odsutnost vlasnika, te je iz obiteljske kuće ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankomat kartice. Materijalna šteta u spomenutim krađama procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U nedjelju, nešto iza 18 sati Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građana, kako je u tijeku provala u restoran u Totovcu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su trojicu mladića koje su priveli.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica maloljetnika, dvojica iz Novog Sela na Dravi i jedan iz Totovca, u nedjelju, 2. rujna oko 17.30 sati u Totovcu u Ulici dr. Vladimira Bakarića pokušali provaliti u restoran vlasništvo poduzeća iz Donjeg Kraljevca, tako da su razbili staklo na prozoru i u unutrašnjosti počeli sa zidova skidati bakrene cijevi, ali ih je u dovršenju kaznenog djela spriječio spomenuti građanin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije