presuda

KRŠ I LOM U ČAKOVEČKOM KAFIĆU I profesori se tuku

Novčanim iznosima od po 100, odnosno 150 eura Općinski sud u Čakovcu nepravomoćno je kaznio trojicu muškaraca iz Čakovca zbog incidenta koji su izazvali u noćnim satima u jednom čakovečkom ugostiteljskom objektu, u listopadu 2022. godine

Prema presudi oni su narušavali javni red i mir na naročito drzak način. Bez ikakvog povoda u ugostiteljskom objektu razbijali su čaše i boce, dok je jedan od njih, nakon što ga je zaštitar upozorio na ponašanje i izveo iz objekta, fizički nasrnuo na zaštitara te ga je izudarao rukama i nogama po tijelu uslijed čega je ovaj pao na tlo.


Okrivljenici su na sudu iznijeli opširnu obranu i tijek događanja po svojim sjećanjima, dok je iskaz dao i zaštitar. Iz presude objavljene na 14 stranica spomenimo da se muškarac osuđen za napad na zaštitara uz ostalo
branio tvrdnjom da je uočio da se u jednom trenutku u lokalu stajaćica prevrnula te su s nje pale čaše i boce. Za tim stolom nije bilo gostiju, no čaše i boce bile su od njegovog društva. Gosti su se kretali između stola pa je moguće da ga je netko iz njegovog društva nehotice trknuo.


Ne sjeća se je li on trknuo stol ili tko drugi, no poriče da bi namjerno razbijao čaše i boce. Isto tako, osuđenik je ustvrdio da nije udario zaštitara niti ikoga drugog, no sudac Dražen Bence nije mu povjerovao.


Rijedak pa zato zanimljiv detalj iz ovog slučaja je da je jedan od osuđenika akademski građanin, no radi u potpunu drugoj struci od one za koju se školovao. Jedan od trojice je profesor u srednjoj školi, dok je inače (tako piše Sud) srednje stručne spreme.

*Preuzeto iz Lista Međimurje 3622

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije