ŠOK U ČAKOVCU

AKTUALNO Otkrivena bankarica koja je ukrala milijune: Suprug joj je poznati političar

Narcisa Mrazović-Hegedić, bivša direktorica poslovnice ZABA-e u Čakovcu, poznata je kao sudionica financijskog skandala koji je potresao sjever Hrvatske

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu otvorilo je istragu i objavilo da su 50-godišnja direktorica, Narcisa Mrazović-Hegedić i 54- godišnjakinja osobna bankarica koristile povjerenje klijenata stečeno višegodišnjim poslovnim odnosom s osobnom bankaricom.

Naime, Narcisa i njezina suradnica oštetile su banku za 1,8 milijuna eura.

Šokantno otkriće

Glas o pljački ubrzo se proširio, a otkriveno je da je Narcisa supruga Zorana Hegedića, načelnika Općine Breznički Hum u Varaždinskoj županiji. Zoran Hegedić potvrdio je za Jutarnji List da nije imao pojma o aktivnostima svoje supruge, izražavajući šok i nevjericu.

“Teško mi je, ni u snu ne bih mogao pomisliti da se takvo što događa. Narcisa je dobra supruga i majka, u braku smo desetljećima, i sve mi se ovo čini kao noćna mora,” izjavio je Hegedić.

Narcisa je trenutno u istražnom zatvoru u Varaždinu, dok se njen suprug nosi s posljedicama nezapamćenog nevremena koje je pogodilo njihovu općinu.

Pljačka stoljeća

Podsjetimo, dvije bankarice, Narcisa Mrazović-Hegedić i njena suradnica, izvele su kompleksnu prevaru nudeći klijentima lažne potvrde o oročenoj štednji s 1% kamate. Klijenti nisu sumnjali jer je Narcisa bila na čelu poslovnice. Prikupljeni novac posudile su na ilegalnom tržištu uz visoke kamate, a plan je otkriven kada je jedan klijent posumnjao i prijavio slučaj policiji, izvještava Jutarnji List.

Financijski pad

Obitelj Mrazović, nekad ugledna u Varaždinskoj županiji, suočava se s financijskim poteškoćama. Benzinske pumpe i pilana koje su posjedovali propale su, a Narcisa je otvorila obrt za čišćenje pod nazivom Glanc. Premda obitelj Hegedić sada posjeduje nekoliko automobila i nekretnina, njihova financijska situacija je kompleksna.

“Narcisa je pametna i uljudna, ali sam iznenađen da je sudjelovala u ovome. Zoran je uvijek govorio kako ne može živjeti od općinske plaće i da ga financira žena,” rekao je jedan sumještanin za Jutarnji List.

Zoran Hegedić u središtu pažnje

Zoran Hegedić, načelnik Općine Breznički Hum od 2017., također je pod povećalom. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo ga je zbog nepodnošenja imovinske kartice za 2021. godinu. Sada se suočava s dodatnim pritiscima zbog optužbi protiv svoje supruge.

Ovaj skandal tek treba dobiti svoj sudski epilog, a javnost s nestrpljenjem iščekuje daljnji razvoj događaja.

Ostatak članka pročitajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije