vozilo se prevrnulo na bok

NESVAKIDAŠNJA NEZGODA Bez položene kategorije skrivio prometnu nesreću između Sivice i Podturna

Nesvakidašnja prometna nezgoda dogodila se u subotu, 30. ožujka, nešto poslije devet sati, na cesti između Sivice i Podturna

Na bok se prevrnuo kamion, odnosno vatrogasno vozilo u vlasništvu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sivica. Vozilom je, kako kažu u Policijskoj upravi međimurskoj, upravljao 33-godišnji vozač iz Sivice.

Nezgoda se dogodila na ravnome dijelu ceste. Vozač vozilo nije držao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika te je u jednome trenutku došlo do zanošenja vozila koje je zatim djelomično sišlo s ceste na lijevu stranu, udarilo je u cestovnu kosinu, djelomično i u drvo te se naposljetku prevrnulo.

Vozač je u kamionu bio sam i, srećom, prošao je bez ozljeda. Bit će prekršajno prijavljen zbog izazivanja nesreće u cestovnom prometu, ali i zbog činjenice što nije imao položen vozački ispit za upravljanje tom kategorijom vozila.

Radi se inače o kamionu proizvedenom 1995. godine koji je po cijeni od 15.000 eura (10.000 je u proračunu osigurala Općina Podturen), Dobrovoljno vatrogasno društvo Sivica prije nepuna dva mjeseca kupilo od slovenskog Prostovoljnog gasilskog društva Pesje.

Materijalna šteta nastala subotnjom nezgodom još nije poznata. Kontaktirali smo vozača. Riječ je o zapovjedniku DVD-a Sivica Jurici Vargi. U telefonskoj izjavi bio je kratak. Kaže da je krenuo do Podturna u panoramsku vožnju, odnosno malo razgibati vozilo.

Na pitanje kako to da je sjeo za upravljač vozila za kakvo nema položenu kategoriju, nije imao odgovor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije