SILOM JE OTVARAO VRATA

PRIČE S KOLODVORA Mladen (27) spavao u čekaonici, krao čips i smokije…

Krajem prosinca dva puta provaljeno je u prodajni prostor benzinske postaje Ine u Ulici dr. Ivana Novaka, u neposrednoj blizini čakovečkog željezničkog kolodvora

Policija nije imala pretežak zadatak jer oba puta provalnika je snimila kamera, a on sam nije neki kriminalni genij.
Riječ je o 27-godišnjem Mladenu te je protiv njega ovih dana podignuta optužnica zbog dva kaznena djela teške krađe. U prvom je navratu, 6. prosinca, oko 1:20 u noći provukao ruku između krila kliznih vratiju. Napeo je te je desno krilo ispalo iz ležišta. S polica je uzeo dva čipsa, dva smokija i bocu Jägermeistera od 0,7 litara. Sat i pol kasnije policajci su ga našli kako spava na klupi u čekaonici kolodvora. Pored njega bio je čips, otvoren smoki i boca.

U istu postaju, na isti način, provalio je dva tjedna kasnije, 22. prosinca. Ovaj put ukrao je četiri pakiranja štapića, dva pakiranja pistacija, dva čipsa i četverostruko pakiranje Heinekena. I tada su ga pronašli s dijelom ukradene robe.

Psihički stresovi…

Prilikom ispitivanja Mladen je sve priznao. Kazao je kako je jedan čips i smoki mijenjao za cigaretu s nekim dečkom kojeg je susreo na autobusnom kolodvoru. Oba puta bio je pijan i gladan. Također, kazao je kako je bio “pod psihičkim stresovima”. Ti stresovi traju dvije godine, tvrdi kako su kolege u tvrtki u kojoj je radio bili zlobni prema njemu.

-Možda je to samo u mojoj glavi, ali ti me stresovi ometaju. Psihički su me zlostavljali i to je ostavilo posljedice. Bio sam kod psihijatra u Jankomiru prije tri dana i otpustili su me prepisavši mi normabele koje tek moram podignuti – ispričao je pred državnim odvjetništvom.

Službeno, prebivalište mu je u Čakovcu. No Mladen je posvuda. Beskućnik je i često je u Zagrebu. Spava u noćnom tramvaju i autobusu. Ne živi kod oca jer donedavno nisu bili u kontaktu. Upravo kod oca se napio uoči druge provale. S ocem i njegovim društvom prvo je popio pivo, zatim neko jako loše vino i potom još nekoliko piva.

Prilikom ispitivanja tvrdio je kako provaljuje jer je gladan. No upitali su ga zašto je onda odnosio i alkoholna pića.

Samo molitva

-Zbog alkohola pod kojim sam bio tijelo je valjda tražilo još – kazao je. Potom se nasmijao i kazao kako je ukrao banalne stvari te da bi Ina trebala “malo jače složiti vrata”.

Zatražio je da ga osude uvjetno kako bi si sredio život i otišao pomoliti se bogu. No otom potom. Odvjetništvo smatra da bi mogao nastaviti s kaznenim djelima. Svoje pothvate čak je opisivao s određenom dozom ponosa, dajući do znanja kako nije imao većih problema u svladavanju prepreka.

Svojim skitanjem pokazuje kako nema namjeru zaposliti se i stjecati za život. Dosad je neosuđivan, ali se protiv njega vodi jedan drugi kazneni postupak – zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Stoga se do daljnjeg mora javljati policiji jednom tjedno. A od suda se optužnicom traži da ga za ove dvije provale osudi na osam mjeseci zatvora.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3596

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije