dugo je izdržao

PAŽNJA, PAŽNJA Poljoprivrednik završio iza rešetaka, a traktor postao državni ‘ljubimac’

Poljoprivrednik, 53-godišnjak, suočen je s teškim posljedicama zbog vožnje neregistriranim i neosiguranim traktorom bez vozačke dozvole.

Nakon dugog niza prekršaja (prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova), policija ga je uhvatila u Lepavini, što je rezultiralo trajnim oduzimanjem traktora i kaznom od 15 dana zatvora te novčanom kaznom od 2820 eura. Vozač je odbio alkotestiranje i nije imao osobnu iskaznicu kod sebe. Ova situacija predstavlja težak udarac za poljoprivrednika, čiji je traktor sada u vlasništvu države, dok je on sam smješten iza rešetaka u zatvoru u Bjelovaru.

– Priveden je jučer na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 53-godišnji vozač koji je u srijedu u 13.05 u Lepavini upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom. Nije uopće imao položen vozački ispit, također vozio je za vrijeme dok mu je rješenjem policije ukinuta i uzeta vozačka dozvola. Naime, ranije je već prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova – naveli su u koprivničko-križevačkoj policiji.Također, odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost alkohola u organizmu i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

– Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno uzet traktor kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji će odlučuti o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. Vozilo mu je na kraju trajno uzeto u korist Republike Hrvatske. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana i novčanom kaznom od 2820 eura te je predan u zatvor u Bjelovar – navode u PU koprivničko-križevačka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije