zaustavili ga u međimurju

SUD U ČAKOVCU Moldavcu određen istražni zatvor zbog švercanja četrdesetak Sirijaca

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 25. siječnja 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Moldavije (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak 12. siječnja 2023., u ranim jutarnjim satima na području Slavonskog Broda, zajednički i po prethodnom dogovoru s drugim osobama, s ciljem da za unaprijed obećanu novčanu naknadu omogući stranim državljanima kretanje po Republici Hrvatskoj i ilegalni prelazak u Republiku Sloveniju, preuzeo na prijevoz više od četrdeset državljana Sirije koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Republike Hrvatske ili Šengenskog prostora.

Osnovano se sumnja da ih je, mokre i promrzle, smjestio u skučeni tovarni prostor kamiona, bez prozora i prostora za sjedenje te bez grijanja, ali su ga policijski službenici zaustavili kod mjesta Donji Hrašćan, u blizini granice s Republikom Slovenijom, i spriječili u prelasku granice.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenom 26-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije