Pismo očajnog stanara: Krađe u čakovečkom domu, ništa se ne poduzima

U redakciju našeg portala stiglo je pismo jednog stanara Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec u kojem želi skrenuti pozornost na sve učestalije krađe u toj ustanovi.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Stanar sam u učeničkom domu gdje ima oko 120 učenika i oko 50 učenika Roma te desetak studenata. Krađa se dogodila ovaj vikend između 16. i 18. ožujka. Soba je bila zaključana i brava nije bila razbijena, a iz sobe su uzeli sve vrijedno  što su našli. Od najvrednijih stvari je nestao laptop i digitalni fotoaparat… Ovo je četvrti laptop koji je nestao, a razvaljenih brava nije bilo, znači da je to učinio netko tko ima ključ, ali nitko ništa ne poduzima.

Tko je odgovoran za četvrtu krađu u nizu? Zašto se još nisu pronašli krivci za nestale laptope? Tko će odgovarati za nastale štete? Tko će nam vratiti novce za ukradene laptope? Što radi policija po tom pitanju?

Život u domu postaje sve gori. Romi su nepodnošljivi, ne poštuju naš jezik, razgovaraju na romskom što se ne bi smjelo u javnim ustanovama i školama, rade nerede, nemaju nikakvog poštovanja prema nikome.

Odgajatelje kao da nije briga, ne žele ili se više ne mogu boriti protiv njih. Svi Romi imaju pravo na besplatni smještaj, besplatno školovanje, besplatne udžbenike bez obzira na rezultate u školama. U kakvoj to državi živimo da manjine imaju više prava nego mi HRVATI?!

Podaci poznati uredništvu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije