37-godišnjaka i dvojicu maloljetnika pri krađi uhvatio šumar

U šumskom predjelu zvanom “Trnavska meka”, u blizini Trnovca, 2. siječnja od 10.30 do 11.30 sati, 37-godišnjak i dvojica maloljetnika iz Paraga, ručnom pilom porušili su 30 stabla bagrema promjera 10-17 cm, koje su pripremili za odvoženje.

U svojoj nakani spriječio ih je šumar koji ih je zatekao u izvršenju kaznenog djela. Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Protiv 37-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu, a protiv maloljetnika slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Čakovcu.

U Podturnu ukrao umjetno gnojivo

U Podturnu, u Ulici Matekovec, 1./2. veljače od 17.30 do 14.30 sati, nepoznati počinitelj je podesnim predmetom prerezao žičanu na ogradi dvorišta svinjogojske farme, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio 17 komada vreća od 25 kg umjetnog gnojiva. Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Porušio i otuđio drvo hrasta

Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu šumske štete u šumi kojom gospodari Šumarija, a iz koje je vidljivo da je u šumskom predjelu zvanom “Siget” u blizini Trnovca, u razdoblju od 20. do 23. siječnja, nepoznati počinitelj motornom pilom porušio i otuđio drvo hrasta ukupne drvne mase 1,50 m³.  Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna.

Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije