Lažno prijetio da će se raznijeti bombom ispred županijske zgrade

Lažno prijetio da će se raznijeti bombom ispred županijske zgrade

Muškarac B.J. (41) iz Strahoninca, koji je jučer navečer navodno prijetio bombama ispred zgrade Međimurske županije, kod sebe nije imao nikakve eksplozivne naprave!

Od glasnogovornika međimurske policije Krunoslava Gosarića doznajemo da je policija dojavu o prijetnji bombom zaprimila u 21.43 sati, a kad su policajci izašli na teren, kod županijske su zgrade zatekli muškarca, no kod njega nisu našli nikakve bombe. Ništa nije pronađeno ni širom pretragom terena.

Muškarac je inače psihički bolesnik i nakon događaja smješten je na psihijatriju.

Dopuna PU Međimurske (9.1.2012.)

Policijska uprava međimurska 7. siječnja u 21.43 sati, zaprimila je telefonsku obavijest građana da se kod zgrade Međimurske županije nalazi muškarac koji navodno kod sebe ima bombe.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su na ulazu u zgradu Međimurske županije zatekli kako sjedi 40-godišnjeg muškarca iz Strahoninca. Muškarac im je rekao neka mu se ne približavaju jer će u protivnom aktivirati bombu koju drži u džepu, međutim pristao je na razgovor sa policijskim službenikom kojeg osobno poznaje.

Na mjesto događaja izašao je i voditelj smjene OKC-a Policijske uprave međimurske kao i dožupan Međimurske županije. Nakon razgovora, oko 23 sata, muškarac je pristao da mu priđu policijski službenici te je pregledom utvrđeno da kod sebe nije imao bombe, kao niti druge eksplozivne naprave ili oružje.

Također, izvršen je širi pregled mjesta događaja kao i osobnih vozila, međutim nije pronađena bilo kakva eksplozivna naprava ili bombe. Nakon događaja, muškarac je doveden na Odjel psihijatrije Županijske bolnice Čakovec gdje je pregledan od strane liječnika, međutim nije zadržan na bolničkom liječenju. Prema dosadašnjim informacijama on je u dva navrata liječen na Odjelu psihijatrije poradi PTSP-a.

U Strahonincu, 8. siječnja, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi spomenuti muškarac, međutim u pretrazi nisu pronađeni bilo kakvi predmeti vezani uz moguće izvršenje kaznenog djela.

U vezi ovog događaja slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu, zbog osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo “Širenje lažnih i uznemiravajućih glasina”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije