'MAJSTOR' ZA VOLANOM

NEVJEROJATNO Ukrao auto u Čakovcu, u središtu rotora udario u znak i jednostavno – odšetao

U središtu kružnog toka je ukradenim automobilom udario u znak i nakon toga odšetao s mjesta nesreće

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 20-godišnjak s područja Općine Sračinec u Varaždinskoj županiji počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

>> KRAĐA AUTA U ČAKOVCU Ukrao Suzuki, završio na zelenoj površini rotora, udario u znak i pobjegao

Naime, sumnja se da je tijekom noći s petka na subotu (25. na 26. rujna) u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici dr. Ivana Novaka ušao u otključani osobni automobil (Suzuki Alto) čakovečkih registarskih oznaka i pomoću originalnog ključa, kojeg je pronašao u pretincu suvozača, stavio automobil u pogon. Nailaskom na kružni tok prometa na raskrižju ulica Otokara Keršovanija, Dr. Ante Starčevića i Trga Eugena Kvaternika, zbog neprilagođene brzine prouzročio je prometnu nesreću.

Izgubivši kontrolu nad vozilom, sišao je izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je u središtu kružnog toka prometa prednjim dijelom automobila udario u prometnu opremu i prometni znak. Nakon nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja. Materijalna šteta prouzrokovana prometnom nesrećom procijenjena je na više tisuća kuna. Automobil je nakon provedenog očevida vraćen 35-godišnjem vlasniku.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja. Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak u opisanoj prometnoj nesreći upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirati izricanjem novčane kazne, kažu iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije