DROGA KOD MURE

KAKVO OTKRIĆE Slovenska policija kod Mure pronašla 6 plantaža konoplje – vrijedne su oko 450.000 eura

Kakav plijen pronađen kod Mure

Na temelju podataka policijskog službenika koji je državu granicu promatrao helikopterom, policijski službenici Policijske postaje Ljutomer otkrili su dvije plantaže zabranjene biljke kanabis, koje su potom tražili i nalazili u divljini. Utvrđeno je da se nasadi nalaze u neposrednoj blizini rijeke Mure, na vrlo zaraslom, gotovo neprohodnom području, u neposrednoj blizini naselja Dolnja Bistrica, javlja slovenska policija.

O pronađenim nasadima obaviješteni su osnivači PU Murska Sobota koji su preuzeli koordinaciju slučaja. Nakon toga, krajem prošlog mjeseca, pregledano je mjesto zločina u kojem je sudjelovalo 20 policajaca i kriminalista. Pronašli su 6 plantaža konoplje. U obilasku im je pomogao i dron.

Zaplijenjeno je ukupno 836 sadnica zabranjene biljke kanabisa, veličine između 2 i 4 metra. Sve biljke, osim osiguranih prosječnih uzoraka, smještene su u ukupno četrnaest PVC vrećica. Šest vreća prevezeno je na obližnju deponiju, a osam vreća ostalo je na gotovo nepristupačnom i neprohodnom području u neposrednoj blizini rijeke Mure, što je dovelo do pomoći policajaca iz Zrakoplovne policijske jedinice, koji su te vreće prevezli na plato.

Potom je zaplijenjene biljke uništila komisija u skladu s Uredbom o načinu postupanja sa zaplijenjenim i zaplijenjenim ilegalnim drogama. Prema količini zaplijenjenih biljaka i načinu zbrinjavanja, procjenjuje se da bi nepoznati počinitelji iz tih biljaka proizveli oko 150 kilograma kvalitetne ilegalne droge marihuane, što bi im donijelo oko 450.000 eura. Pomurski policajci nastavljaju s prikupljanjem informacija i dokaza u slučaju kako bi pronašli nepoznate počinitelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije