Trideset prekršaja u policijskoj akciji “Pješaci i vozači bicikla oprez!”

Trideset prekršaja u policijskoj akciji “Pješaci i vozači bicikla oprez!”

Na području Policijske uprave međimurske, tijekom dana 17. studenog, provedena je preventivna akcija “Pješaci i vozači bicikla oprez!”. Policijski službenici su na mjestima gdje se u većem broju kreću pješaci i vozači bicikla, obavljali nadzor prometa i zaustavljali sudionike u prometu, pješake i vozače bicikla kao i druge sudionike u prometu koji su kršili prometna pravila i propise.

Takvim sudionicima izricane su opomene, dok su po obavljenoj kontroli savjesnim sudionicama uručeni promidžbeni materijali Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama Republike Hrvatske (krijesnice, reflektirajući prsluci, trake i sl.). Nesavjesnim sudionicima po izdanoj opomeni uručivani su i crveni letci “Počinili ste prometni prekršaj”.

Tijekom akcije, kontrolirana su ukupno 43 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno ukupno 30 prekršaja od čega 15 prekršaja kod vozača bicikla i pješaka i to:

– 2 prekršaja nekorištenja svjetala na biciklu,
– 11 prekršaja vožnje na biciklu bez reflektirajućih prsluka/biciklističke odjeće,
– 2 prekršaja upravljanja biciklom na način kojim se smanjuje stabilnost vozila.

S obzirom da su navedeni prekršaji biciklista bili blaže naravi, policijski službenici izrekli su usmena upozorenja te je prekršiteljima uručen gore spomenuti crveni letak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije