Šenkovec: S 2,34 promila alkohola vozio teretnjak te izazvao nesreću

Šenkovec: S 2,34 promila alkohola vozio teretnjak te izazvao nesreću

U Šenkovcu, u Ulici Maršala Tita, 4. studenoga ko 8.10 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač teretnog automobila pulskih registracijskih oznaka sa pridodanim priključnim vozilom, 29-godišnjak iz Cvetkovca, pod utjecajem alkohola u količini od 2,34 g/kg alkohola, uslijed neprilagođene brzine udario u stražnji dio osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim se ispred njega zaustavio 61-godišnjak iz Šenkovca, a poradi propuštanja pješaka preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Uslijed siline udara osobni automobil odbačen je na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u teretni automobil čakovečkih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnjak iz Vugrišinca.

U Županijskoj bolnici Čakovec 61-godišnjem vozaču osobnog automobila pružena je liječnička pomoć, te je utvrđeno da je zadobio lake tjelesne ozljede. Protiv 29-godišnjeg vozača slijedi Optužni prijedlog Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Proteklog vikenda dogodilo se sedam prometnih nesreća

Tijekom vikenda dogodilo se ukupno 7 prometnih nesreća, od čega 1 prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je 1 osoba smrtno stradala, 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te 5 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– neprilagođena i nepropisna brzina u 3 slučaja,
– nepoštivanje prednosti prolaza u 2 slučaja,
– ostale greške u 2 slučaja.

Tijekom vikenda zabilježena je prisutnost alkohola u organizmu kod 1  sudionika prometnih nesreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije