Slučaj Čemerika: Majku zamolio nož za jeger i ubio bratića

Slučaj Čemerika: Majku zamolio nož za jeger i ubio bratića

Od mirnog mladića do osumnjičenika za hladokrvno ubojstvo

Mama, daj mi nekakav nož, treba mi za rezanje jegera – zamolio je majku na Veliku subotu 23. travnja 22-godišnji Dejan Čemerika iz Palinovca. Rekao joj je da ide na vuzmenku i da će tamo s društvom peći meso. Tim istim 23 centimetara dugim nožem dva dana kasnije, na Uskrsni ponedjeljak, na smrt je izbo devet godina starijeg bratića Marija, kojemu je te večeri trebao vratiti pozamašan iznos novca. Vjerojatno bi ga i vratio, samo da ga nije prokockao.

Mirni mladić, kako ga poznanici opisuju, bratiću je navodno bio dužan oko 100.000 kuna. Prije povratka u Austriju, gdje je godinama radio, Mario ga je zamolio da mu vrati novac. Dejan mu je poslao sms poruku da se nađu na napuštenom poljoprivrednom zemljištu između Ferketinca i Podturna. Čim mu je bratić otvorio vrata svog mercedesa, napao ga je nožem. Zadao mu je nekoliko udaraca. Mario se uspio izvući iz automobila. Nije daleko stigao. Nakon još nekoliko udaraca nožem, pao je i iskrvario. U tom su času cestom prošla nekolicima mještana, pa je Mario odlučiti odglumiti da su njega i bratića napala tri nepoznata muškarca. Izranjavao se kako bi priča bila vjerodostojnija. Šest dana nakon ubojstva uhićen je i priveden. Policija je skupila dokaze. Priznao je zločin.

Često sam se viđao s Marijom i nikad mi nije govorio da mu je Dejan dužan novce. Za sumnju da je Dejan ubio Marija saznao tek prije sprovoda, kad su mi to rekli policijski službenici koji su mi savjetovali da je bolje da ne idem na sprovod. Dejan i Mario bili su u dobrim odnosima i često su znali odlaziti u kafić – ispričao je na suđenju Dejanov otac Miljenko. Kazao je da je sin dva mjeseca prije ubojstva prestao raditi u prodavaonici bicikala u Prelogu i da je tražio novi posao. Nije molio roditelje da mu financijski pomognu. Pohvalio im se da je u kockarnici u Čakovcu u studenom prošle godine dobio 70.000 kuna te neke manje iznose. Oko 30.000 kuna dao je za predujam za kupnju Seata. Otac je ispričao da mu je nakon tih dobitaka savjetovao da se ostavi kocke jer mu sreća može okrenuti leđa.

 

Ne mogu reći da je bio rastrošan i da nije pazio kako troši novce. Nemam saznanja da je u kasinu izgubio veće iznose. Mislim da nije bilo potrebe da od Marija posuđuje novac jer mi financijski dobro stojimo – kazao je Miljenko. Dejan je bio sportaš, igrao je nogomet za klub Spartak u Maloj Subotici. Trenirano je dva do tri puta tjedno. Ni majka Anđelka nije ništa znala o dugovima.

Na Veliku subotu molio me da mu dam nožić za rezanje jegera koji su namjeravali peći. Sjećam se da sam uzela najmanji nožić iz seta noževa, dug oko 20 centimetara. Nakon vuzmenke Dejan nož nije vratio – rekla je majka koja je nož prepoznala na slici s očevida.

Dejana mogu opisati kao jako dobrog dečka, s njima nikada nije bilo ozbiljnijih problema, sve smo rješavali razgovorom, nije bio agresivan i nisam čula da bi se on ikada potukao ili sudjelovao u nekoj tučnjavi – kazala je. Mateja, djevojka ubijenog Marija, na sudu je ispričala da je Dejan odlazio u kladionicu, što nije uzimala za ozbiljno jer danas mnogo mladih kocka.

Kad sam od Dejanovih roditelja doznala da je Mario mrtav, a Dejan ozlijeđen, i da su napadnuti, meni je to bilo sumnjivo. Prva pomisao mi je bila da su u pitanju novci. Iako je meni Mario tvrdio da Dejanu nije pozajmio novce, pretpostavljala sam da je ipak to učinio, i da je taj dug u korijenu priče – rekla je.

Dejanov prijatelj rekao je da su u društvu primijetili da ima puno novaca jer je nosio skupe satove i odijela, a i kupio je i skupi auto. Na putu do škole prolazi pokraj kasina u Čakovcu, i često je tamo viđao parkiran Dejanov auto.

U početku je zajedno s nama igrao sportsku prognozu, no kasnije je počeo ići u kladionice i kockarnice. Sam se hvalio da ima novaca – ispričao je prijatelj.

Svjedok Goran Oršuš, koji je sa skupinom mještana prolazio pokraj mjesta zločina, rekao je da su vidjeli čovjeka kako leži ispred Mercedesa, s u blizini je bio i Seat.

Vikao je upomoć i govorio da su napadnuti. Pitao je gdje mu je bratić i rekao da su ranjeni. Tada je došla i policija– kazao je. Dejanova djevojka s kojom je izlazio tri mjeseca, rekla je da je prema njoj bio dobar i nije ispoljavao nikakvu agresivnost.

Djelatnica kasina spomenula je da je nekoliko dana prije ubojstva Dejan izgubio 20.000 do 30.000 kuna, no to je samo pretpostavka koju je teško dokazati. Suđenje Dejanu Čemeriki nastavlja se 9. studenog. (Foto: Facebook, Vjeran Zganec-Rogulja/Pixsell)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije