Odbio alkotest, pobjegao im i napao policajce

Odbio alkotest, pobjegao im i napao policajce

U Donjem Vidovcu, Trg Oslobođenja, 25. kolovoza u 2.23 sata, u nadzoru cestovnog prometa policijski službenici zaustavili su kombi vozilo čakovečkih registracijskih oznaka sa kojim je upravljao 37-godišnji muškarac iz Kotoribe.

Pošto je vozač pokazivao znakove alkoholiziranosti, policijski službenici su mu ponudili alkotestiranje, a što je on odbio. Vozaču je priopćeno da je počinio prekršaj iz članka 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je isključen iz cestovnog prometa. Unatoč izdanoj naredbi o isključenju iz prometa, vozač je otišao do svog vozila i udaljio se u pravcu Kotoribe. Policijski službenici su ga uz uporabu svjetlosnih znakova za zaustavljanje pratili, te se vozilo zaustavilo tek u Kotoribi.

Kako su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, priopćeno mu je da je uhićen. U trenutku uhićenja, na ulici ispred kuće, 37-godišnji vozač uhvatio je rukama policijskog službenika oko vrata i oborio ga na tlo, pokušavajući ga spriječiti u obavljanju službene dužnosti. Vozač je uz uporabu sredstava prisile savladan i priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

U događaju vozač i policijski službenik zadobili su lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina. Protiv 37-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu zbog počinjenog kaznenog djela “sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti” te optužnog prijedloga zbog počinjenja prekršaja iz članka 282., članka 289. i članka 32. Zakona o sigurnosti prometa na cestama Prekršajnom sudu u Čakovcu.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije