Matija Marčec, osumnjičeni za ubojstvo Pergara u zatvoru s mobitelom?

Matija Marčec, osumnjičeni za ubojstvo Pergara u zatvoru s mobitelom?

“prevruce :(( covjek ne moze ni spavat u tom zatvoru!”, napisano je na Facebook profilu Velecasni Matija Marcec u utorak oko 20 sati. Kako je to profil upravo od Matije Marčeca, osumnjičenog koji je trenutno i dalje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela premlaćivanja na smrtTomislava Pergara ispred tadašnjeg narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu, postavlja se pitanje: 
 

Kako je moguće da u ćeliji varaždinskog zatvora pritvoreni Marčec ima i koristi mobitel? 
 

Pitanje smo postavili i danas, kad smo pokušavali uspostaviti kontakt sa vodstvom varaždinskog zatvora, ali dobili smo odgovor da nam oni ne mogu preko telefona ništa reći i da pošaljemo upit na njihov email. Koji email koriste u zatvoru, ne znaju ni sami, samo su nam rekli da pogledamo na njihovim web stranicama (koje usput nismo pronašli, ali smo do email adrese došli i poslali upit). Tako da ćemo njihovo objašnjenje, ako će se htjeti izjasniti o ovome skandalu, objaviti i o tome pisati još kasnije. 
U četvrtak je opet prema “screenshotu” njegovog profila, Matija Marčec, ili netko tko se koristi njegovim profilom napisao: “zbog nastalih okolnosti ne mogu nikom odgovarat na poruke 🙁 nemojte se ljutiti, cujemo se svi kad cu vise moci biti na face-u!” 

 

Prema priručniku za zatvorenike iz 2005. godine, zatvorenik ima pravo na telefonski razgovor jedan puta tjedno, u pravilu na vlastiti trošak. Mobitel se u tom priručniku nigdje ne spominje. Preko telefona nam iz zatvorskog vodstva nisu željeli odgovoriti smiju li pritvorenici u bilo kojem, možda privilegiranom” trenutku koristiti mobitel. 
Kolege policajci komentiraju tu situaciju riječima da nema šanse da pritvorenik smije koristiti, a kamoli da ima mobitel u ćeliji i da je moguće da netko drugi umjesto njega piše na njegovom profilu.

 

U nedjelju, 30. siječnja do sad je bio posljednji post na zidu njegovo Facebook profila, a ovaj tjedan pojavila su se dva posta koja prema načinu pisanja u prvom licu upućuju da je možda upravo Marčec sam preko mobitela ostavljao statuse na popularnoj društvenoj mreži Facebook.
 
 
Čuveni “Zid” Facebook profila Velecasnog Matije Marceca mogu vidjeti samo njegovih do utorka 690 “prijatelja”, do jučer dva manje, pa i ovdje vrijedi ona najavna maksima filma o Facebooku, prilagođena ovome slučaju: ” You don’t get 690 friends without making a few enemies.”


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije