POGINUO BICIKLIST Pokrenuta istraga protiv župnika Kelemenića

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 20. travnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

>>> FOTO Na cesti Hemuševec – Donji Kraljevec poginuo vozač bicikla
>>> DETALJI NESREĆE Smrtno stradao vozač bicikla iz Čukovca

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 13. prosinca 2017. oko 17.30 sati na cesti između Hemuševca i Donjeg Kraljevca, upravljajući osobnim automobilom propustio prilagoditi brzinu vožnje noćnim uvjetima i zavojitosti kolnika te u lijevom zavoju nesmotreno prešao vozilom na lijevu prometnu traku.

– Osnovano se sumnja da je prednjom stranom vozila udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63–godišnji oštećenik pri čemu je oštećenik zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće – stoji o priopćenju ODO Čakovec.

Podsjetimo, u spomenutoj prometnoj nesreći sudjelovao je Darko Kelemenić, župnik Župe Svetog Jurja u Trnju, dok je stradali biciklist Franjo Vlahek iz Čukovca.

>>> ŽUPNIK KELEMENIĆ ‘Ispričavam se svima zbog nesreće i smrti čovjeka’

– Kao svećenik i čovjek od srca sam se svima ispričao, pogotovo bratu i obitelji – poručio je župnik Darko Kelemenić nakon prometne nesreće. Ispriku je uputio kao moralni čin, a o samoj nesreći ne smije govoriti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije