JADNA STARICA Ukrao joj karticu i na bankomatima ispraznio račun

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 29-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

– Sumnja se da je tijekom kolovoza iz nezaključane obiteljske kuće u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, vlasništvo 83-godišnjakinje, ukrao novac i bankovnu karticu.

Nakon krađe osumnjičeni je pomoću ukradene kartice i PIN-a kojeg pronašao u novčaniku, na nekoliko bankomata na području Međimurske županije podigao novac. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 4.000 kuna – kažu u policiji.

Protiv 29-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

– I ova krađa svakako je dobar povod kako bi ponovno upozorili, odnosno uputili savjet građanima da u svojim novčanicima, torbicama ili nekim drugim predmetima, nikako ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove. Tako će izbjeći neželjene situacije u kojima kradljivci na relativno jednostavan način mogu podići novac s njihovih računa – upozorava iz PU međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije