POLICIJA Bez većih incidenata za Porcijunkulovo, no bilo je izuzetaka

Iza nas je najbolje izdanje manifestacije Porcijunkulovo. Prema riječima organizatora oboreni su svi rekordi, a Čakovec je u šest dana posjetilo više od 300 tisuća ljudi.

Obzirom da se na jednom mjestu okupio veliki broj ljudi, međimursku policiju smo pitali kako je sve prošlo vezano uz sigurnosne-interesantne događaje tj. koji su incidenti zabilježeni tih dana.

– Tijekom ovogodišnjeg, 53. Porcijunkulova od sigurnosnih događaja na mjestima održavanja manifestacije, tj. cjelokupnom prostoru javnog okupljanja građana, što se tiče kaznenih djela evidentirane su dvije krađe bicikala, tri krađe hrane i pića u lunaparku te oštećenje tuđe stvari (razbijanje ulaznih staklenih vrata jednog od ugostiteljskih objekata).

Ujedno, policijski službenici na osiguranju spomenute manifestacije zatekli su dvojicu počinitelja u krađi triju bicikala. Svakako, neizostavno je potrebno spomenuti i kazneno djelo pokušaja ubojstva na štetu trojice mladića u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava. Ističemo, kako se ovo nedjelo dogodilo na lokaciji, gdje se nije odvijao niti jedan od programa manifestacije, ali je sam događaj izazvao veliki interes lokalne javnosti.

Zaprimljeno je i nekoliko dojava o potencijalnim narušavanjima javnog reda i mira, ali nakon izlaska policijskih službenika na mjesta događaja i provedenim kriminalističkim istraživanjima nisu potvrđeni navodi iz dojava, odnosno nisu utvrđeni prekršaji – kaže Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske.

Na pitanje kako u međimurskoj policiji ocjenjuju cjelokupnu sigurnosnu situaciju kaže: ‘S obzirom na iznijete pokazatelje, procjenjujemo kako je stanje sigurnosti na ovogodišnjem Porcijunkulovu bilo zadovoljavajuće.

Tome u prilog govori i činjenica kako na svih šest koncerata u jezeru Starog grada Zrinskih, a na kojima se svakodnevno okupljao veliki broj građana, nije zabilježen niti jedan incident, odnosno nisu zabilježena kaznena djela, odnosno prekršaji, kao ni drugi događaji koji bi utjecali na sigurnost građana.‹

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije