PROMETNE NESREĆE Sudar motocikla i auta, 45-godišnjakinja zadobila teške ozljede

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je šest osoba ozlijeđeno.

Teške ozljede zadobila je 45-godišnja putnica na motociklu, dok su lakše ozlijeđeni dijete-pješak, 64-godišnji vozač mopeda, 19-godišnja putnica na motociklu, 31-godišnji vozač osobnog automobila, 52-godišnja vozačica osobno automobila i 22-godišnji putnik u osobnom automobilu. U preostale tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

>>> NESREĆE Pijan sletio sa skuterom, teško stradala putnica na motoru

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dvojice vozača osobnih automobila.

Kod obojice (r. 1967. i 1953. godine) izmjerena je koncentracija alkohola od 1,92 promila.

Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

U subotu, 22. srpnja oko 10 sati i 30 minuta u Čakovcu, na raskrižju Športske te Ulica Globetka i Braće Graner dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 45-godišnja putnica na motociklu.

Vozačica Alfe Romeo, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1949., krećući se sporednom prometnicom (Športskom ulicom) ušla je u spomenuto raskrižje, a da pritom nije propustila sva vozila koja se kreću prometnicom s prednošću prolaska zbog čega je prednjim dijelom automobila udarila u bočni dio motocikla, austrijskih registarskih oznaka, koji je upravljao 56-godišnji austrijski državljanin.

Nakon sudara došlo je to prevrtanja motocikla i pada vozača te 45-godišnje putnice na kolnik.

Ozlijeđena putnica, mađarska državljanka vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena. Nakon pružene liječničke pomoći puštena je na kućnu njegu.

Protiv vozačice Alfe zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se kaznena prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije