NEVJEROJATNO Divljao autom, za četiri dana drogiran isto ponovio na motociklu

Vozač (21) kojem je policija oduzela vozačku dozvolu nakon što je 11. lipnja divljao u Audiju TT po varaždinskom kraju i namjerno udario u policijsko vozilo, ponovno je uhvaćen u jurnjavi, ali ovaj put na motociklu!

>>> ‘Brzom i žestokom’ 21-godišnjaku oduzeli vozačku zbog bijega od policije

Mladić je u četvrtak poslijepodne doživio lakšu nesreću na križanju Optujske ulice i zaobilaznice Varaždina. Lakše je ozlijeđen i uhićen nakon što ga je policija ponovno lovila po varaždinskim naseljima, slično kao i u nedjelju. Oko 15.20 sati u Varaždinskoj ulici u Tužnom policijski službenici pokušali su ga zaustaviti zbog nepropisnog korištenja zaštitne kacige. Oglušio se na svjetlosne i zvučne signale, pretekao službeno vozilo i bez zaustavljanja nastavio u smjeru Krkanca.

Projurio je preko nezaštićenog prijelaza ceste preko pruge i nastavio vožnju krivudajući po cesti i sprječavajući policijsko vozilo da ga pretekne. U Vidovcu, gdje se na Trgu svetog Vida održavao javni skup, nije propustio pješake koji su prelazili cestu preko zebre, a počinio je i niz drugih prekršaja, od pretjecanja kolone vozila do vožnje u suprotnom smjeru.

Na raskrižju jugozapadne obilaznice s Optujskom ulicom nije poštivao prednost prolaska, pa je udario u osobno vozilo kojim je u smjeru Hrašćice upravljao 68-godišnjak. Prilikom udara motocikla u stražnji lijevi bočni dio automobila 21-godišnjak je lakše ozlijeđen. Pokušao se pješice udaljiti s mjesta događaja, no policajci su ga uhitili. Utvrđeno je da je motociklom upravljao pod utjecajem droga, no odbio je dati uzorke krvi i urina.

Nije imao ni odgovarajuću kategoriju vozačke dozvole. Zaradio je kaznenu prijavu za prisilu prema službenoj osobi i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je protiv tog istog vozača nakon jurnjave 11. lipnja pokrenulo istragu zbog istog kaznenog djela. I tada je vozio brzinom znatno većom od dopuštene, a prilikom nailaska vozila iz suprotnog smjera namjerno je prelazio preko središnje linije, pa su se vozači morali sklanjati kako bi izbjegli sudar.

Kad ga je prestigao policijski presretač, naglo je povećao brzinu i udario Audijem TT u stražnju stranu policijskog vozila koje se od siline udarca zanijelo i zaustavilo na kolniku. Dvojica policajaca pritom su lakše ozlijeđena. Mladić je i tada izašao iz vozila i dao se u bijeg, no brzo je uhvaćen. Sud mu je naložio mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Riječ je navodno o mladiću iz sela Ladanje Donje koji je radio u Njemačkoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije