DIVLJANJE PO CESTI Mladića (21) lovili presretači, udario i u policijsko vozilo

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ‘prisile prema službenoj osobi’ i ‘ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom’.

Kako se sumnja, navedeni je pod utjecajem alkohola od 0.22 promila upravljao osobnim vozilom slovenskih registarskih oznaka te prilikom vožnje teško kršio prometna pravila. Zbog toga su ga policijski službenici sa službenim vozilom presretač, svjetlosnim i zvučnim signalima pokušavali zaustaviti, na što se oglušavao i nastavio vožnju relacijom Varaždin, Donje Ladanje, Vinica, Gornja Voća, Donje Ladanje, Varaždin, Novi Marof i Mirkovec Breznički.

Dolaskom u Mirkovec Breznički, navedeni je vozilom onemogućavao da ga se pretekne radi čega se kretao preko obje prometne trake, odnosno i po traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera (u nekoliko je navrata u posljednji trenutak izbjegao direktni sudar s vozilima koja su se kretala iz suprotnog smjera).

Policijski službenici sa službenim vozilom presretač, u jednom trenutku, kad se 21-godišnjak kretao po lijevoj traci, uspjeli su po desnoj prometnoj traci doći ispred njega, kako bi ga zaustavili. Nakon što se navedeni vratio u desnu prometnu traku, prednjom stranom svojeg vozila je udario u stražnju stranu policijskog vozila. Uslijed udara, njegovo se vozilo odbilo unazad i stražnjom stranom udarilo u prednji dio prethodno zaustavljenog drugog policijskog vozila.

Navedeni je potom izašao iz svojeg vozila te se dao u bijeg, u čemu je spriječen od strane policijskih službenika. Prilikom udara u policijsko vozilo presretač, ozlijeđena su dvojica policijskih službenika, kojima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije