FOTO Gorjelo na 6 mjesta kod Palinovca, vatrogasci sumnjaju na podmetanje požara

Do nas je doprla informacija o nekoliko požara između Palinovca i Turčišća. Kako saznajemo od predsjednika DVD-a Palinovec, Franje Jančeca, oko 11:30 sati zaprimili su dojavu o dva požara na spomenutom području te su krenuli na gašenje.

Jančec nam je napomenuo kako je danas u Palinovcu proštenje te je većina mještana u to vrijeme bila na svetoj misi i spremala se za ručak, pa tako i vatrogasci, članovi DVD-a Palinovec. Nakon uspješnog lokaliziranja dva požara, nekolicina vatrogasaca koja je ostala na mjestu požara, nedaleko je uočila nova četiri požara.

Palinovečki vatrogasci u pomoć su pozvali i DVD Domašinec te je interveniralo ukupno 24 vatrogasca. Gorjelo je nisko raslinje, a zapaljeni su i usjevi žita na nekoliko mjesta. Srećom, brzom reakcijom hrabrih vatrogasaca sve je na vrijeme ugašeno, a tek na ponekim mjestima je došlo do manje štete na usjevima žita.

– Šokirani smo. U Palinovcu je danas proštenje pa smo se svi spremali za obiteljske ručkove kad nas je dočekala ‘čestitka’, očigledno od nekog piromana. Ljudi ulažu vrijeme, trud i novac u svoje usjeve, a nekome to očito ništa ne predstavlja. Zahvaljujem svim članovima DVD-a Palinovec i DVD-a Domašinec koji su bili na intervenciji, rekao nam je predsjednik DVD-a Palinovec, Franjo Jančec.

Kako je to izgledalo danas u Palinovcu, pogledajte u fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije