MAĐAR po Čakovcu krao novac iz bankomata, uhitili ga i zatvorili

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog mađarskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela produljene teške krađe.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2015. do rujna 2016. godine na osam bankomata na području Varaždina i Čakovca postavio uređaj koji sprječava da novac nakon zadane naredbe za isplatu izađe iz bankomata, već ostaje blokiran i zalijepljen na uređaju za izlaz iz bankomata.

– Nakon što su klijenti bankovnom karticom pokušali podignuti novac na takvim bankomatima, transakcija im je bila odobrena i proknjižena, ali novčanice nisu izašle iz bankomata.

Po udaljenju klijenata okrivljenik je podesnim alatom izvlačio iz bankomata blokirane novčanice i zadržavao ih za sebe čime se okoristio za 6.300,00 kuna, dok u dva navrata nije uspio izvući novčanice iz bankomata – tvrde u DORH-u.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i okrivljeniku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije