Sud dvaput pustio nasilnog veterinara koji je raznio cijelu zgradu

– U sekundi se sve raspalo i jedna super obitelj ostala je na ulici. Hvala Bogu da smo živi, sve drugo nije važno – kaže Petra Stupalo (39) koja je sa suprugom, sinom i ocem do jučer živjela u jednom od tri stana u Ulici braće Radić 7 u Varaždinskom Toplicama, u kući, zapravo omanjoj stambenoj zgradi, koje više nema jer je do temelja srušena u eksploziji koju je namjerno izazvao 53-godišnji Mislav B. Pustio je plin u svom stanu u prizemlju i digao zrak cijelu kuću.

Poginuo je odmah, dok je 85-godišnja starica, koja je sa sinom živjela u trećem stanu, podlegla ozljedama i preminula tijekom noći u varaždinskoj bolnici. Tri su osobe ozlijeđene. Petra Stupalo u vrijeme eksplozije bila je na poslu u trgovačkom centru, a osmogodišnji sin i suprug bili su na treningu. U glavi vrti film o tome što se moglo dogoditi da su tog poslijepodneva svi bili kod kuće. U stanu na katu bio je samo njezin 64-godišnji otac.

Varaždinsku policiju u ponedjeljak u 16.43 sati nazvao je Mislav B. Rekao im je kako je stanu u Ulici Braće Radić namjerno pustio plin. Tamo su odmah krenuli policajci, komunalci i vatrogasci. Policajci su osigurali i zatvorili Ulicu braće Radić i Ludbrešku ulicu te su zatvorili plinski ventil na vanjskom dijelu zgrade. Oko 17.20 sati grunula je eksplozija.

U detonaciji je ozlijeđen i 29-godišnji policijski službenik. Iz ruševina su izvukli dvije žene u dobi od 78 i 85 godina te muškarca od 64 godine. Pronađeno je i tijelo Mislava B. Radi se o veterinaru iz Trnovca pokraj Varaždina koji se razvodio od supruge, a u selu pričaju da ju je i fizički napao, zbog čega je bio i privođen.

Nedavno se uselio u stan u prizemlju. Mislav B. je, dakle, 37 minuta prije eksplozije nazvao policiju i najavio što će učiniti! Stanari se pitaju zašto sve kuće u okolici nisu bile odmah evakuirane.

– Nije bilo vremena. Prije nego što je provedena evakuacija, došlo je do eksplozije u kojoj je ozlijeđen i naš djelatnik – kaže Matko Murić, službenik za odnose s javnošću. Jučer se oglasio i Sindikat policije Hrvatske koji je izrazio zahvalnost hrabrim policajcima koji su spriječili još veću tragediju.

Predsjednik Sindikata Dubravko Jagić napominje da je tragediju izazvao prijavljivani obiteljski nasilnik kojeg je policija u dva navrata, 1. i 3. studenog ove godine, dovodila na sud, a suci su ga puštali na slobodu. Jagić upozorava na “često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove”.

>>> EKSPLOZIJA Izjave očevidaca: Odjeknulo cijelim Toplicama, pucala stakla
>>> FOTO Plin uzrok eksplozije u Var. Toplicama, jedna osoba mrtva, 4 ozlijeđene
>>> VIDEO: Poginuo u eksploziji nakon što se zatvorio u stan i detonirao plin!
>>> Eksplozija stana: Noćas preminula još jedna osoba
>>> Eksploziju izazvao obiteljski nasilnik – sud ga dva puta pustio na slobodu!
>>> Očevid otkrio nove detalje: Preživio eksploziju pa se ubio

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije