Odbjegloj bivšoj direktorici iz Čakovca sudit će se u odsutnosti

Županijski sud u Varaždinu donio je odluku da se bivšoj direktorici propale MTČ Tvorinice čarapa Darinki Krički iz Čakovca sudi u odsutnosti jer joj se ne može ući u trag.

Optužnica je još u svibnju 2014. godine podignuta protiv Darinke Kričke, Ksenije Preininger, Špire Kričke, tvrtke Mega holding, Ivana Krajačića i tvrtke RIF biro zbog kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu predložilo je da se odbjegloj poduzetnici sudi u odsutnosti, a u međuvremenu su protiv nje podignute i nove optužnice. Za predmete koji se vode na Županijskom sudu određen joj je i istražni zatvor.

Krička je u bijegu i nedostupna je državnim tijelima. Za njom je raspisana i međunarodna tjeralica, no bez rezultata, pa je državni odvjetnik ocijenio da je zbog proteka vremena od počinjenja kaznenih djela i velike protupravne imovinske koristi koju je za sebe pribavila, opravdano započeti sa suđenjem u odsutnosti, što je sud i prihvatio.

Inače, 4. srpnja ove godine izdan je za nju i europski uhidbeni nalog. Prema neslužbenim informacijama, Krička je na nepoznatoj adresi u inozemstvu. U jednoj od optužnica navodi se da je na njezino traženje sklopljen ugovor za radno mjesto komercijaliste sa snahom koja je tri godine dobivala plaću, iako nije dolazila na posao.

U optužnicama se spominju razne malverzacije, sporne pozajmice i računi za službena putovanja, čime je počinjeno oko 20 milijuna kuna štete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije