FOTO: Božica i Andreja zajedno ubijene, u srijedu zajedno sahranjene

>> FOTO: Božica i Andreja u nedjelju zajedno ubijene, danas zajedno sahranjene

Kao što su u nedjelju nešto prije podneva obje pokleknule pred hicima pomahnitalog Gorazda Novaka, policijskog službenika iz Brezja, 52-godišnja Božica Mustač iz Svete Marije i 39-godišnja Andreja Barić iz Hodošana, tako su danas njihova beživotna tijela nešto prije 17 položena u zajedničku grobnicu na groblju u Hodošanu.

Na nebu niti oblačka, niti trunčice vjetra jer da je kojim slučajem pirkao zacijelo bi odnio tugu i jecaje diljem donjeg Međimurja, odakle se silno mnoštvo okupilo na posljednjem ispraćaju, ispraćaju kakav Hodošan ne pamti.

Posebno mnogo ih je došlo iz Svete Marije i Donjeg Mihaljevca, župe i općine kojoj je Božica pripadala. Pokazuje to i saznanje što mnoge žene iz pogrebne povorke u njoj nisu niti bile jer se mjesno posljednje počivalište iz kolone pretvorilo u uplakano crnilo.

U posljednjem obraćanju svojim župljankama, Božici današnjoj, i Andreji od prije nekoliko godina, župnik župe Sveta Marija vlč. Pavao Markač biranim je riječima govorio o ženama toplog i ljudskog srca. O Boženi kao djelatnici župnog Caritasa, pjevačici u Župnom pjevačkom zboru…, i Andreji kao medicinskoj sestri koja je mnogima u Svetoj Mariji, a do jučer i na svome radnome mjestu vidala rane starosti, bolesti.

– Bila je duša, žena zlatnih ruku – reko je vlč. Markač. Župnik župe Sveti Juraj u Trnju vlč. Darko Klemenić pozvao je Andrejine najbliže da ne zaborave na njezinoga sina kojemu je sada pomoć potrebna više no ikada, da žive i rade s njim kako bi dječačiću bar donekle ublažili gubitak najdraže osobe.

U ime djelatnika PU međimurske Božici, koja je tamo bila zaposlena, posljednje zbogom je uputila njezina kolegica Jasminka Remenar, istaknuvši prazninu odlaska neumorne i vjerne djelatnice, a plačući je zahvalila Andreji za njegu njezina oca u staračkome domu gdje je bio zbrinut.

U otvorenoj jami njihovi su lijesovi dugo, vrlo dugo bili zasipani cvijećem, grumenima međimurske zemlje.

Sve o dvostrukom ubojstvu u Svetoj Mariji pisali smo na ovim linkovima:

>>> DVOSTRUKO UBOJSTVO: Muškarac usmrtio dvije ženske osobe
>>> Prometni policajac ubio dvije žene pred očima malog djeteta
>>> VIDEO Ovo je policajac koji je hladnokrvno ubio kolegicu i njezinu nećakinju
>>>
‘Čuo sam pucnjave i cviljenje. Potrčao sam i vidio susjeda da se hrva s nekim’
>>> Narušena ljubavna veza poremetila um policajcu Gorazdu Novaku
>>> Zašto policajcu na bolovanju već ranije nije oduzeto službeno oružje!?
>>> Policajac koji je ubio dvije žene priveden u istražni centar u Varaždinu
>>> Hladnokrvnom ubojici Gorazdu Novaku određen istražni zatvor
>>> Gorazdove žrtve, Božicu i Andreju, pokopat će na groblju u Hodošanu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije