Mačetu kupio par minuta prije pohoda u Čakovcu

Napadač je svoju mačetu kupio par minuta prije svog pohoda u robnoj kući u prodavaonici alata i metalne galanterije svega 20-tak metara od mjesta napada. Da je kupljena mačeta u njihovoj trgovini potvrdili su i neki prodavači, no prodavač koji mu je prodao mačetu nije želio o tome komentirati.

>>> U centru Čakovca mahao mačetom, 55-godišnjaka privela policija
>>> Drama u Čakovcu: Hasan Hasani – ‘Bio je to pokušaj ubojstva’
>>> Muškarac s mačetom završio u bolnici s težim ozljedama

– To samo dokazuje da je planirao ovaj napad na mene i moju obitelj. Čujem da kruže priče da će i protiv mene podnijeti kaznenu prijavu. Pa zar sam trebao dozvoliti da me ubije mačetom. Samo sam se branio, a on je dok sam ga svladavao i dalje mahao mačetom i možda se i pri tom i sam ozlijedio. Naravno da sam se bojao jer je viši i jači od mene – govori Hasan Hasani (56) iz Čakovca.

Na njega je u petak oko 10.25 mačetom nasrnuo J. M. (55). Hasani, vlasnik kafića Big-Ben u kojem je došlo do napada, uspio se izmaknuti i savladati napadača. Braneći se, ozlijedio ga je, te je J. M. još u bolnici, pišu 24sata.

– Srećom da u to vrijeme nije bilo majki s djecom, jer bi to bilo vrlo traumatično – kaže Hasani. Na terasi je za napada bio Robert Novak. – Mačeta je bila duga 70 centimetara. Uletio je i vikao da je lud i da mu ništa ne mogu – kaže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije