Policiji isporučeno 80 novih automobila za nadzor državne granice

Ključeve novih 80 Opel Astri sa policijskim obilježjima službenicima granične policije predao je danas na zagrebačkoj Policijskoj akademiji glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Vrijednost ovih 80 vozila nabavljenih u okviru Schengen Facility Founda za potrebe učinkovitog rada granične policije na vanjskoj granici Republike Hrvatske iznosi 1.127.793,60 eura sa PDV-om.

Schengen Facility Found jedan je od najvećih projekata u kojem sudjeluje Ministarstvo unutarnjih poslova, te doprinosi ispunjavaju preporuka i standarda za ulazak Republike Hrvatske u Schengenski prostor.

– Ovo je već treći kontingent koji je stigao za graničnu policiju i ovdje je 80 službenih vozila koja će koristiti granična policija na vanjskoj granici – rekao je glavni ravnatelj policije.

Nova vozila će značajno pridonijeti učinkovitijem obavljanju nadzora državne granice i suzbijanju prekograničnog kriminala na vanjskoj granici Europske unije.

Preko Schengenskog instrumenta već je ranije isporučeno 110 vozila i tehnička oprema, a do srpnja ove godine isporučit će se još 50 terenskih vozila te razna tehnička oprema.

Vrijednost svih 240 vozila je 6.090.111,13 eura sa PDV-om.

Izvor: MUP.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije