FOTO: Započela oldtimer sezona u našoj županiji

>> FOTO: Započela oldtimer sezona u našoj županiji

Oldtimer klub Međimurje je danas na Uskrsni ponedjeljak, otvorio ovogodišnju sezonu promotivnih, afirmativnih i rekreacijskih vožnji.

Dvjestotinjak njihovih članova predvođenih predsjednikom Franjom Belovićem, te gostima iz više domaćih i stranih sličnih klubova, prvo je bilo na Svetoj misi koju je za njih u župnoj crkvi u Svetom Martinu na Muri, služio domaći župnik, velečasni Ivan Herceg.

Nakon Svete mise na Trgu svetog Martina, velečasni Herceg blagoslovio je vozače i vozila te im poželio lijepu i sretnu sezonu. Isto to poželjeli su i općinski načelnik Franjo Makovec, predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza dr. Antun Presečki, kao i brigadni general Zdravko Jakob, koji je na ovoj svečanosti vodio skupinu kuburaša iz Višnjice, koji su svojim nastupom uljepšali početak “oldtajmerske sezone”.

Prekrasnim pjevanjem, pjesme “Ima jedna duga cesta“, vozače su na vožnju po gornjem Međimurju ispratili članovi domaćeg Župnog pjevačkog zbora. Riječi zahvale za sve što godinama čine za njihovu udrugu, župniku, općinskom načelniku, prometnim policajcima i novinarima uputio je Franjo Belović, koji je kazao da se svi oni vrlo ugodno osjećaju u Svetom Martinu na Muri, te podsjetio kako već godinama svoju sezonu započinju upravo u ovom mjestu i župi na Uskrsni ponedjeljak.

Na mjesnom trgu okupilo se više od tisuću znatiželjnika i posjetitelja koji su došli vidjeti ovu lijepu priredbu, povijesti, kulture, čovječnosti i vjere, među kojima su bili i Mr. Dražen Crnčec, predsjednik svetomartinskog Općinskog vijeća i prof. Petra Novinščak, zamjenica općinskog načelnika. “Oldtajmeraši” su obavili panoramsku vožnju do Štrigove, te se vratili na druženje u Sveti Matin na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije