Ferrari je doslovno vatreni auto

Ferrari nikako da se otarasi sklonosti samozapaljenju. Ta ga loša navika prati posljednjih godina i nekako nam se čini kako društvo iz Maranella nije naučilo ništa na svim onim slučajevima požara koji su progutali desetke Ferrarija.

Gorjeli su 458 Italia, s vatrom je imala problema i California, a plamteći jezičci progutali su i nekoliko Ferrarija FF.

Isti problem sada ima i hiper-sportaš LaFerrari koji se eto može slučajno zapaliti…

Kada se samo sjetimo da je Ferrariju za pokretanje opoziva modela 458 Italija trebalo na desetke izgorenih automobila, te koliko je nevoljko povukao Californiju kada je ona imala problema s vatrom ne čudi nas što o novim slučajevima samozapaljenja nema nikakvog službenog očitovanja.

Iz Italije naravno nema ni riječi o opozivu iako to drugi izvori tvrde i mogu potkrijepiti dokazima u obliku fotografija.

I dok Talijani sve maskiraju u redovno održavanje LaFerrarija šuška se kako su svi primjerci ove hibridne jurilice povučeni ne bi li se spriječilo njihovo samozapaljenje.

Ferrari navodno spremnik goriva ovog modela oblaže još jednim slojem boje ne bi li smanjio provodljivost elektriciteta i tako spriječio eventualno zapaljenje benzinskih para.

Vijest prenosi Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije