Danas otvoren najutjecajniji salon automobila

Jutros je otvoreno 85. izdanje ženevskog salona automobila.

Za razliku od posljednjih izdanja salona u Ženevi održanih pod teretom krize, štednje i smanjenja proizvodnih kapaciteta u Europi, ovogodišnja priredba donijela je potpuni odmak od tih problema i prometnula se u pravi festival oktanskih noviteta.

Umjesto već prožvakanih opsesija hibridnim i električnim modelima, izložba na neutralnom terenu u Švicarskoj vratila nas je u zlatna vremena autoindustrije.

Superautomobili, spektakularni futuristički koncepti i luksuzni noviteti samo su dio kolaža postrecesijske izložbe u Ženevi.

Među “normalnim” automobilima glavne su uloge dodijeljene Škodi Superb, Opelu Karl, Renault Kadjaru i Hyundai Tucsonu, listu superautomobila predvode Koenigsegg Regera, Ferrari 488 GTB i McLaren P1 GT-R, dok su najviše pažnje od koncepata privukli Volkswagen Sport Coupe Concept GTE, Seat 20V20 Concept, Mercedes-AMG GT3 i Aston Martin DBX Concept.

Međunarodni salon automobila u Ženevi prostire se na 82.000 četvornih metara gdje je svoje novitete predstavilo 207 izlagača. Od danas do 15. ožujka očekuje se više od 700.000 posjetitelja, a ako želite posjetiti salon, za ulaznicu treba izdvojiti 115 kuna (16 franaka).

Nakon svega viđenog; ženevski je salon automobila ponovo potvrdio status najutjecajnijeg salona automobila na svijetu, piše portal Autoklub.hr.

Fotogaleriju ženevskog salona automobila možete pogledati klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije