Poznati za volanom: Kakve je sve automobile vozio Miroslav Škoro?

Pjevač, ali i diplomirani ekonomist Miroslav Škoro dobro se sjeća svojih vozačkih početaka. Sve je počelo nakon što je s napunjene 23 godine uspješno položio vozački ispit i tako postao ponosni, prvi vozač u svojoj obitelji, piše portal Oryx-grupa.hr.

Nedugo nakon što je dobio dozvolu, Škoro je prvim zarađenim novcem kupio i svoj prvi automobil ili “kantu” kako ga danas u šali naziva.

– To je bio senf žuti Ford Escort ili možda bolje reći crveni, jer sam ga ubrzo nakon kupnje odlučio prefarbati u crvenu boju kako bih dobio efekt sportske jurilice – kroz smijeh govori poznati pjevač.

Idila nije dugo potrajala jer je Škoro, u želji da zaštiti “novu” verziju starog automobila od potencijalnih lopova, odlučio parkirati kod susjeda u haustor. Ta odluka stajala ga je novca jer je s automobila zbog nepažnje pri prvom parkiranju ogulio pola boje.

Poslije nezgode, nakon što ga je ponovno obojio, na očev nagovor “kantu” je odlučio vratiti prodavaču i uzeti povrat novca. Svoj gaf pripisuje tome što se nikada nije pretjerano razumio u automobile, a ne razumije se ni dandanas. Proporcionalno s napredovanjem Škorine glazbene karijere, napredovala je i kvaliteta njegovih automobila.

– Drugi po redu, žuti stojadin, bio je svojevremeno jedno od boljih i luksuznijih vozila na tadašnjem siromašnom tržištu, a to najbolje dokazuju SNO ilitiga sjedišta na obaranje – smije se pjevač.

Nakon sjedala na obaranje, uslijedila je u to vrijeme prava limuzina, Yugo Skala 55, njega se i dandanas prisjeća s nostalgijom jer mu budi puno uspomena na trenutke koje je s njim doživio.

– Oduvijek sam bio velik zaljubljenik u automobile i trudio se biti u trendu, ali, naravno, u skladu sa svojim financijskim mogućnostima – prepričava Škoro svoje dane iz mladosti.

No situacija se uvelike promijenila, pjevač danas čak nema svoj, već posuđuje kćerin automobil, Citroen C3, ali, naglašava, samo u nužnim situacijama.
– Jednostavno nemam potrebu za vlastitim automobilom, a nastojim što manje vremena provoditi i u ovom posuđenom.

Za sebe kaže da je vrlo savjestan vozač, koji se osjeća sigurno jedino kada on sam vozi. – Na svu sreću, nikada nisam doživio veću prometnu nesreću tijekom vozačke karijere pa mislim da se mogu smatrati dosta uspješnim vozačem.

Ističe kako mu je od opreme, vjerojatno kao i svakom glazbeniku, najbitniji CD-player… jer kako bih drugačije mogao slušati svoj novi album u automobilu – šali se Škoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije