Pogledajte gdje će se sve odvijati radovi na prometnicama

U svrhu pripreme za turističku sezonu i pojačani promet na javnim cestama, a u cilju sigurnosti prometa svih korisnika, intenzivno se izvode radovi redovnog održavanja autocesta i državnih cesta.

U tijeku su radovi obnavljanja vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, košnja trave, redovno održavanje i kontrola tunelskih sustava te uređenje odmorišta uz autoceste. Na autocesti A1 zbog oštećenja sanirana su  revizijska okna u  tunelima Bristovac (desna i lijeva cijev), Lednik (desna cijev) i  u tunelu Sveti Rok (desna cijev).

U turističkoj sezoni bit će pojačana i ophodarska služba  na autocestama. Od 01. svibnja otvorena su sva odmorišta na autocesti A1. U sklopu pratećih uslužnih objekata bit će kao i svake godine instalirani kemijski WC-i kako bi se u danima vršnog opterećenja prometa i smjene turista rasteretili sanitarni čvorovi na benzinskim postajama, caffe barovima i ugostiteljsko-trgovačkim objektima.

S ciljem što uspješnije organizacije prometa tijekom turističke sezone održana je i koordinacija svih nadležnih subjekata u provedbi organizacije prometa (MUP, MPPI, HAK, HRT, DUZS, HAC, HC, ARZ, AZM i Hitna medicinska pomoć) te je utvrđen način organizacije dežurstava žurnih službi MUP-a i HMP-a.

Hrvatske autoceste u prostorijama svojih tehničkih jedinica organizirat će smještaj i obrok timovima hitne medicinske pomoći, kao i policijskim ekipama, a sve u svrhu pravovremenog reagiranja u trenucima nesretnog događaja na autocestama.

Smještaj i rasporedi na dionicama autocesta biti će prema zonama u promjeru od 40 km do maksimalno 70 km po jednom timu.
Tijekom  turističke sezone posebno će se voditi  računa o sigurnosti i protočnosti.

Izvanredni prijevoz  (specijalni prijevoz i vangabaritni) bit će moguć samo u vrijeme smanjenog intenziteta prometa i to u vremenu od 23,00 do 05,00 sati, a na A1, a tijekom vikenda, odnosno od petka do nedjelje isti neće biti dozvoljen.

Zbog sigurnosti i protočnosti prometa Uprava prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izdala je zabranu izvođenja svih radova na određenim dijelovima autocesta i državnih cesta u vrijeme vikenda  te na dane uoči i na dane blagdana u vremenu od 13.lipnja do 15. rujna.

Iznimka su već započeti radovi na izgradnji i rekonstrukciji javnih cesta koji se obavljaju zbog sigurnosti i kvalitete prometa odnosno radovi koji se nisu mogli zbog vremenskih uvjeta izvoditi prethodnih mjeseci niti su se zbog kompleksnosti mogli završiti do početka turističke sezone.


Autocesta A4 Goričan – Varaždin – Zagreb

– dionica Čakovec – Ludbreg, sanacija asfaltnog zastora kolnika i prijelaznih naprava na mostovima Drava II. i Drava III. (lijevo i desno) –  tijekom cijele turističke sezone
– dionica Popovec – Sveta Helena, sanacija asfaltnog zastora kolnika (desno, u smjeru Zagreba) –  tijekom cijele turističke sezone
– dionica Popovec – Sveta Helena zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika (lijevo, u smjeru Goričana) – od 30. lipnja do kraja  turističke sezone.

Izdvojili smo samo radove koji će se odvijati na autocesti kroz Međimurje, a popis svih radova na autocestama i državnim cestama možete pogledati klikom ovdje.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, a naročito u vrijeme turističke sezone, uspostavljena je kontinuirana suradnja s predstavnicima medija, a stalne veze (tijekom cijele godine) postoje između upravljača autocesta i državnih cesta, Hrvatskog autokluba i Hrvatskog radija.

Obavješćivanje javnosti o stanju na cestama i regulacijama u vrijeme pojačanog prometa provodit će se svakih 30 minuta.

Sve informacije o privremenim regulacijama prometa i načinima plaćanja cestarine na autocestama mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422 (HAC) i 0800 0111 (ARZ).

You’ll need Skype CreditFree via Skype

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije