Oprez! Prijevare sa zračnim jastucima

Ima li vaš auto zračni jastuk? Jednostavno pitanje na koje bi odgovor trebao biti još jednostavniji. Ponekad je dovoljno pogledati na pločicu s brojem šasije stakla, ondje piše sve. No, znate i sami za narodnu da i na plotu piše…, zar ne?

Međutim, vi ste prvi vlasnik ili poznajete vlasnika ili je auto redovito održavan, a postoji i servisna knjižica i sve se zna. U tom slučaju nije osobit problem zaključiti da auto ima sve zračne jastuke koje je tvornica u njega ugradila, piše portal Automotorisport.hr.

No, što je s autima koji se masovno dovlače izvana? Da ne bude zabune, većina ih je u solidnom stanju, ali bode u oči što je kod trgovaca rabljenim autima gotovo nemoguće naći primjerak koji ima više od 80 tisuća km. Baš svi da su prevalili 80 tisuća km? Malo vjerojatno. A ako su podešeni kilometri, što je još “dotjerivano”?

Kad je početkom 90-ih u prodaju krenuo Golf III, neki su bili opremljeni zračnim jastukom(cima), ali ne svi, jer je to isprva bila doplata. Ubrzo je uspostavljeno crno tržište zračnim jastucima koji su se vadili iz auta. Ponekad tijekom noćnih provala, ali i kod prodaje rabljenih automobila. Zračni jastuk je, naime, i danas, a posebno tada, vrlo skup dio automobile.

Više o zračnim jastucima, cijenama zamjene te svih potrebnih radnji potražite u aktualnom, petom broju magazina Auto motor i sport, koji se nalazi na svim kioscima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije