Vettelu u Singapuru 33. pobjeda u karijeri

Nico Rosberg je samo u prvom zavoju na startu 13. ovosezonske noćne utrke formule 1 vožene za VN Singapura bio za pola bolida ispred Sebastiana Vettela. Ipak, Red Bullov pilot imao je bolju putanju, iskoristio je prvo startno mjesto i odjurio naprijed.

Tijekom cijele utrke njegovi su mu suparnici gledali u leđa, a on je svojom 33. pobjedom u karijeri i sedmoj ove sezone napravio još jedan korak u obrani naslova svjetskog prvaka, četvrtog zaredom.

U 25. krugu Daniel Ricciardo zabio se u zaštitnu ogradu, a na stazu je morao izaći sigurnosni automobil. Bolidi su se ponovno našli u koloni, ali to Vettela nije previše smetalo pa je na kraju prvi prošao ciljem s više od pola minute prednosti ispred drugoplasiranog Fernanda Alonsa (Ferrari). Treći je bio Kimi Räikkönen.

Alonso je u Singapuru istaknuo želju potpisati novi ugovor s Ferrarijem. – Nadam se da ću karijeru završiti u Ferrariju. Želim novi ugovor, a manje-više isto razmišlja i vodstvo momčadi. To bi bilo jako dobro – kazao je 32-godišnji Alonso, kojem ugovor s talijanskom momčadi ističe za tri godine.

VN Singapura, poredak:

1. S. Vettel (Red Bull)

2. F. Alonso (Ferrari)

3. K. Raikkonen (Lotus)

4. M. Webber (Red Bull)

5. N. Rosberg (Mercedes)

6. F. Massa (Ferrari)

7. J. Button (McLaren)

8. S. Perez (McLaren)

9. N. Hulkenberg (Sauber)

10. A. Sutil (Force India)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije